Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

„CENTAR ZA AUTIZAM U ZAGREBU - POGLED U BUDUĆNOST“ okrugli stol i stručni skup

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 


   Centar za autizam posljednjih godina intenzivno je usmjeren na svoj stručni razvoj i transformaciju prema projektu UNDP-a „Opcije transformacije Centra za autizam u Zagrebu“. Stoga je drugi dan obilježavanja 30. godišnjice Centra za autizam nosio naziv „Centar za autizam u Zagrebu – pogled u budućnost“. U četvrtak 3. listopada 2013. godine na Tribini Grada Zagreba održan je okrugli stol pod nazivom „Izazovi transformacije i razvoja Centra za autizam u Zagrebu“ na kojem su sudjelovali: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, Ministarstvo socijalne politike i mladih RH, Ministarstvo zdravlja RH, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ured UNDP – Hrvatska, Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Ured pravobraniteljice za djecu, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zdravstveno veleučilište Zapadne Engleske, Udruga za autizam Hrvatske i što nas posebno veseli International Association Autism-Europe. Imali smo čast predsjednicu Autism – Europe cij. gđu Zsuzsane Szilvasy upoznati sa Centrom za autizam u Zagrebu i isto tako iz prve ruke čuti koje su mogućnosti suradnje sa europskom organizacijom. Cijenjena gđa Szilvasy obišla je većinu naših lokacija, upoznala dio naših korisnika i njihovih roditelja kao i niz stručnih osoba iz Centra. Njen sud i njene pohvale za naš trud od velike su nam vrijednosti i podstrek daljnjeg razvijanja specijalizirane skrbi za autizam. Posjet Autism-Europe bio nam je najljepši rođendanski poklon, ali i čestitka za ulazak Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Osnovni zaključak okruglog stola je bio da su pregovori između tri najvažnija resora za autizam (odgoja i obrazovanja, socijalne politike i zdravstva) u tijeku, da svaki od njih priprema svoj hodogram djelovanja u svrhu unapređenja dostupnosti prava djeci / osobama s autizmom, dok je za rješenje Centra za autizam neophodan dogovor između tri grada: Zagreba, Rijeke i Splita.

   Isti dan u popodnevnim satima održan je stručni skup „Izazovi stručnog razvoja i suradnje“ kojim smo predstavili svoj stručni rad i razvoj te iskazali svoju otvorenost za suradnju sa dječjim vrtićima, redovnim školama i srodnim rehabilitacijskim ustanovama, kao i za suradnju sa fakultetima i udruženjima. Imali smo čast kao goste pozvati naše stalne suradnike: prof.dr.sc. Jasminu Frey Škrinjar sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i prof. Mandy Bancroft sa Zdravstvenog veleučilišta Zapadne Engleske, a posebno nas je veselilo sudjelovanje poštovanog prof. dr.sc. Vedrana Mornara i prezetacija naše aktualne suradnje sa Fakultetom elektronike i računarstva u Zagrebu. Ovom prilikom smo predstavili i novi – jubilarni broj časopisa „Autizam“ kao i ulogu ovog stručnog časopisa, jedinog takvog u Republici Hrvatskoj. Stručni djelatnici Centra za autizam u Zagreb pokazali su kapacitete koje imamo za razvoj novih programa i usluga te za stručnu suradnju sa redovnim sustavom. Naše znanje, izazov autizma i vjera da možemo promijeniti život djece / osoba s autizmom i njihovih obitelji, trajno nas motiviraju da idemo naprijed i da prelazimo sve prepreke na tom putu.

   Ovom prilikom zahvaljujemo se svim sudionicima i okruglog stola i stručnog skupa, kao i našim djelatnicima za pripremu i realizaciju ovih događanja, pripremu prezentacija i izlaganja, simultano prevođenje, uređenje prostora i sve druge poslove uključujući i snimanje događanja. Isto tako se zahvaljujemo zaposlenicima Tribine Grada Zagreba i cij. gosp. Žagaru na ugodnom prijemu i pomoći, kao i Gradu Zagrebu koji nam je sve to omogućio.

Fotografije sa okruglog stola i stručnog skupa možete pogledati ovdje u našoj Foto Galeriji.

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

3632348
DanasDanas3014
JučerJučer5580
Ovaj mjesecOvaj mjesec97316
Najviše 02-17-2020 : 6075
35Dot170Dot75Dot58
Logirani Korisnici 0
Gosti 63