Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

PROJEKT: KULTURNA I PRIRODNA BAŠTINA ZAGREBA - 2GORNJI GRAD

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

 GORNJI GRAD

Na prvu šetnju u listopadu krenuli smo kombijem s g. Gigom. Popeli smo se na Gornji grad i obišli ga, obratili pažnju na cjelinu i vanjske rubove Gornjega grada, ostatke starih zidina i kula, u osnovnim crtama upoznali povijest, pogledali najstarije sačuvane stambene zgrade i najvažnije kulturne spomenike, prošetali se mnogim ulicama, zaustavili se na trgovima. Posebnu smo pažnju posvetili Trgu sv. Marka, gdje smo promatrajući spomenike crtali ili zgradu Hrvatskoga sabora, ili zgradu Vlade RH i Banske dvore, a mlađi učenici odabrali su južnu fasadu crkve sv. Marka sa zvonikom. Pokušali smo perspektivno prikazati zgrade prema kutu promatranja. Vježbali smo proporcije i odnose širine i visine, katova i krova, otvora i ukrasa na fasadi. Kasnije smo likovne radove dovršili u školi s naglaskom na boje, kompoziciju boja, odnos boje i oblika. Učenici su s velikim zanimanjem prihvatili šetnju i osnovne informacije o Gornjem gradu, te s primjerenim trudom pokušali nacrtati odabrane zgrade; bili su zadovoljni rezultatima i ponosno pokazivali svoje crteže.

Na povratku smo posjetili Matoša i odmorili se pored njega na klupi, te darivali "živi kip faraona" na Trgu bana Jelačića koji se je naklonom zahvalio na našem darivanju.

Bili su prisutni učenici: Gabriela, Davorka, Ohran, Katarina, Lucija, te učiteljica Julijana i učiteljica likovne kulture, Ivana. U školu smo se vratili tramvajem.

 

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

3850570
DanasDanas2559
JučerJučer5866
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 03-22-2020 : 6840
35Dot175Dot121Dot230
Logirani Korisnici 0
Gosti 49