Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

PROJEKT: KULTURNA I PRIRODNA BAŠTINA ZAGREBA - DONJI GRAD, TRGOVI ISTOČNOGA DIJELA LENUZIJEVE POTKOVE

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

DONJI GRAD, TRGOVI ISTOČNOGA DIJELA LENUZIJEVE POTKOVE 

Sljedeća šetnja u listopadu služila je upoznavanju Donjega grada. U centar grada nas je dovezao g. Gigo. Prvo smo se na maketi Zagreba (u Bakačevoj ulici) orijentirali gdje su sjever-istok-jug-zapad, uočili koje trgove i ulice, te koje zgrade i spomenike Donjega grada prepoznajemo, podsjetili smo se na povijesni kontekst nastajanja Donjega grada, ponovili smo pred maketom kako se je Zagreb širio. Posebno smo uočili glavni Trg bana Jelačića, te na maketi pratili urbanistički pothvat Lenuzijeve potkove: istočnu stranu potkove koja se prostire od Trga bana Josipa Jelačića na jug preko Trga Nikole Šubića Zrinjskog i Trga Josipa Jurja Strossmayera do Trga kralja Tomislava. Prošetalli smo se zatim od Trga prema jugu, te zastali i crtali na Zrinjevcu: drvored, vodoskoke, park, palaču Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i zgrade oko trga. Pokušali smo perspektivno prema kutu promatranja prikazati zgrade, stabla, vodoskoke i travnjake. Vježbali smo proporcije i odnose stabala u parku i vodoskoka, palače HAZU i okolnih zgrada na Zrinjevcu, širine i visine zgrade HAZU, katova i krova, otvora i ukrasa na fasadi. Ušli smo u palaču HAZU te pogledali atrij u kojem se čuva originalna glagoljska Bašćanska ploča i replika Kovčega sv. Šimuna koji se čuva u Zadru.

Bili su prisutni učenici koji su nakon završenog 8. razreda nastavili pohađati odgojno-obrazovnu skupinu: Helena, Ivana, Tea, Deni i Anton, učiteljica Janja i učiteljica likovnog, Ivana. U školu smo se vratili tramvajem. Kasnije smo likovne radove dovršili u školi u likovnom kabinetu.

 

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

3877273
DanasDanas5722
JučerJučer6077
Ovaj mjesecOvaj mjesec17562
Najviše 03-22-2020 : 6840
3Dot233Dot220Dot21
Logirani Korisnici 0
Gosti 81