Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Stručni skup „Zajedno u podršci djeci i učenicima s poremećajem iz autističnog spektra“

Korisnička ocjena:  / 10
LošeNajbolje 

Povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu Centar za autizam i Agencija za odgoji obrazovanje organizirali su 5. travnja 2016. stručni skup namijenjen učiteljima, odgojiteljima i stručnim suradnicima u redovnim i posebnim školama pod nazivom „Zajedno u podršci djeci i učenicima s poremećajem  iz autističnog spektra“.

Dvoranu za održavanje stručnog skupa i ove  je godine, kao i prošle, ustupila INA – Naftaplin, naš partner u promicanju prava osoba s autizmom.

Voditeljica stručnog skupa bila je savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje  Mara Capar.

Na samom početku skupina učenika iz Centra za autizam pod vodstvom prof. Ivane Balen izvela je veoma uspješnu scensku igru „Družba Pere Kvržice“ koja je oduševila sve u dvorani i kojom je zorno pokazano da su učenici, djeca u središtu našeg interesa.

Stručni skup je u ime Centra za autizam pozdravila ravnateljica Žarka Klopotan koja je istaknula cilj Centra za autizam da se profilira kao  Centar podrške u inkluziji učenika s poremećajem iz spektra autizma u redovni sustav. Važno je pružati dobru praksu učenicima s poremećajem iz spektra autizma u posebnim uvjetima školovanja, ali i razviti stručne kompetencije i stvarati uvjete za  inkluzivnu školu.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Centar za autizam i dalje će surađivati na tom planu i s tim ciljevima.

Sudionici stručnog skupa bile su i dvije profesorice s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar i prof.dr.sc. Zrinjka Stančić.

Niz stručnih tema obradile su i o njima govorile djelatnice Centra za autizam: Radmila Amanović, Sanja Blažević, Martina Tina Katić, Ivana Sladić Kljajić,  Đurđica Sokolić,  Ana Ružić i Ljljana Umičević.

Izložene  teme vide se u priloženom programu.

Nastavljamo dalje s razvojem svojih profesionalnih vještina, znanja i umijeća i njihovim dijeljenjem da bismo  poboljšali odgoj i obrazovanje djece s autizmom i njihove perspektive.

 


 

 

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

3681791
DanasDanas3482
JučerJučer5619
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 02-17-2020 : 6075
3Dot227Dot252Dot191
Logirani Korisnici 0
Gosti 48