Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Stručni posjet Northamptonu-druga grupa

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

 

U srijedu 21. lipnja 2017. krenuli smo u sedmodnevni posjet Engleskoj, točnije gradu Northamptonu.  Došli smo s ciljem posjetiti nekoliko škola s posebnim i redovnim programima te upoznati kulturu i običaje zemlje.Idućeg smo dana krenuli u obilazak planiranih škola. Posjetilismo pet škola, od toga dvije škole s redovnim programom i programom za obrazovanje učenika s teškoćama te tri posebne odgojno-obrazovne ustanove. Prva u nizu škola s posebnim programom bila je Billing Brook School. Nju pohađaju učenici od 4-19 godina s različitim komunikacijskim teškoćama, kroničnim bolestima te učenici s poremećajima iz spektra autizma. Zatim smo posjetili Greenfields Specialist  School for Communication, školu s posebnim programom koja obrazuje učenike od 11-19 godina s različitim teškoćama učenja, višestrukim teškoćama, senzornim, motoričkim, komunikacijskim teškoćama, problemima u ponašanju te učenike s poremećajima iz spektra autizma. Treća po redu bila je škola pod nazivom Northgate School Arts College za učenike s različitim teškoćama učenja te učenike s poremećajima iz spektra autizma. Kako bismo dobili još bolji uvid u školovanje učenika s teškoćama, posjetili smo i dvije redovne škole s dodatnim posebnim programima. Green Oaks Primary Academy i Kingsthorpe Grove Primary School su škole s redovnim  programom s razredima koji obrazuju učenike s poremećajima iz spektra autizma.

Zahvaljujući rukovodstvu i djelatnicima škola dobili smo uvid u njihov rad i provedbu programa. Velikodušno su s nama podijelili svoj način rada i omogućili nam dodir sa svojom svakodnevnicom.

Uz susrete i suradnju s predstavnicima Target Autisma, Angelom Capper i Ronom Fortuna posjetili smo kulturne znamenitosti, vidjeli nekoliko gradovate okusili i doživjeli englesku kulturu i običaje. Tako smo imali priliku piti tradicionalni engleski popodnevni čaj u neposrednoj blizini dvorca Ashby te prošetati u njegovim vrtovima. Posjetili smo tradicionalna sela iz 19. stoljeća te uživali u seoskom pubu. Uz svakodnevne šetnje Northamptonom, obišli smo i poznati i ugledni sveučilišni grad Oxford te ostali impresionirani njegovom ljepotom i vrijednošću. Kako bismo upotpunili doživljaj Ujedinjenog Kraljevstva, neizostavan je bio posjet Londonu.Dvije su naše sudionice posjetile i grad Leicester.

Ovo putovanje donijelo nam je mnogo novih stručnih znanja i iskustava. Promatrali smo rad sustručnjaka u multikulturalnoj sredini, vidjeli različite metode i tehnike u radu s učenicima te imali priliku aktivno koristiti i još bolje razviti znanje engleskog jezika. Sigurni smo kako ćemo svojim spoznajamadoprinijeti unaprjeđivanju kvalitete rada u Centru za autizam.

Zahvaljujemo svim školama na gostoprimstvu te Ronu Fortuni i Angeli Capper na svakodnevnoj podršci prilikom našeg boravka.

Za potpuniji uvid u naše radno putovanje pogledajte fotografije.

 

COVID-19 POTRES

Podrška stručnjaka svim našim učenicima, njihovim roditeljima i članovima obitelji

+385 99 7826 519 (PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK 10.00-12.00 sati) +385 92 3938 821 (UTORAK, ČETVRTAK 16.00-17.00 sati)

 

4212125
DanasDanas685
JučerJučer3453
Ovaj mjesecOvaj mjesec4138
Najviše 05-11-2020 : 6979
3Dot231Dot220Dot225
Logirani Korisnici 0
Gosti 37