HODOČAŠĆE SV. JOSIPU U KARLOVAC

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

U sklopu nastave Katoličkog vjeronauka ovaj mjesec učenici Odjela osnovnog školovanja učenika s intelektualnim teškoćama i programa odraslih osoba s intelektualnim teškoćama hodočastili su u Nacionalno svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić proglasio je 19. ožujka ove godine godinu svetog Josipa, koja traje do 19. ožujka 2018. godine te je ovo bila odlična prilika za posjetiti sv. Josipa. Učenici sa svojim učiteljima i vjeroučiteljicom došli su u svetište gdje su ih srdačno dočekali mons. Antun Sente, ml., rektor svetišta i župni vikar, Vlado Mikšić.

Župni vikar, Vlado Mikšić pokazao nam je svetište te ukazao da je svetište nastalo 1987. godine  zbog vjernosti i stoljetnog čašćenja sv. Josipa koji je ujedno zaštitnik Hrvatskog sabora i nebeski zaštitnik Domovine. Ispričao nam je tko je bio sv. Josip i zašto nam je on od velike važnosti. Zatim smo slavili Euharistiju gdje smo svi zajedno bili sudionici slavlja. Nakon Svete mise, u vjeronaučnoj dvorani okrijepili smo se hranom i kavom koju nam je domaćin pripremio.

Okrijepljeni i osvježeni krenuli smo prema Aquatici - slatkovodnom akvariju Karlovac. Slatkovodni akvarij je mjesto gdje smo vidjeli prirodno bogatstvo hrvatskih slatkih voda. Također, akvarij predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest četiriju karlovačkih rijeka. Vidjeli smo bogatstvo života u rijekama i jezerima, odnosno primjerke više od stotinu slatkovodnih ribljih vrsta, od čega 40-tak endemskih.

Puni novih iskustava i sadržaja krenuli smo put Zagreba, put svojih kuća. 

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

1887275
DanasDanas940
JučerJučer4366
Ovaj mjesecOvaj mjesec85379
Najviše 01-30-2019 : 4687
34Dot228Dot115Dot216
Logirani Korisnici 0
Gosti 51