Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma „Pozitivni pristupi autizmu“ 5. vikend radionica

Korisnička ocjena:  / 2

 

 

 

 


U sklopu ERASMUS + projekta ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) 07. i 08. listopada u Svečanoj dvorani Osječko – baranjske županije u Osijeku održana je peta radionica za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma.
Tijekom ova dva dana ESIPP partneri iz Hrvatske (Sanja Aguila Munoz, Ana Ružić, Ivana Sladić Kljajić, Matea Begić iz CZA i doc.dr. Jasmina Stošić s ERF-a) su održali svih šest modula i prenijele dio svog znanja roditeljima. Na radionici je bilo prisutno 25 roditelja djece s PSA.
Svaki modul je oblikovan da poveća znanje roditelja tako što nadograđuje znanje stečeno na prethodnim modulima, a sadržaj modula promovira pozitivne strategije.
U opuštenoj atmosferi i ugodnoj dvorani, roditelji su pažljivo slušali i  aktivno sudjelovali u radionicama. Tražili su savjete za korištenje PECS-a te dodatna objašnjenja za vizualnu strukturu i podršku kroz praktične primjere.
Bilo je dovoljno vremena za „Pitanja i odgovore“ koji su omogućili razmjenu informacija i iskustva među roditeljima, olakšavajući umrežavanje i stvaranje "grupe za podršku".
Na kraju su se roditelji zahvalili i izrazili zadovoljstvo te izjavili da bi radionicu preporučili dalje i da bi sudjelovali u sljedećim radionicama te potrebu učestalijih radionica ovakva tipa.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo roditeljima koji su se prijavili i sudjelovali na radionicama. S veseljem iščekujemo sljedeću radionicu u Splitu.

 ESIPP team Croatia

 Javite se i pratite nas:

 esipp.croatia@gmail.com

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

Opširnije:Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma                           „Pozitivni...

PROJEKTI U SKLOPU ERASMUS+ PROGRAMA

Korisnička ocjena:  / 2

 

Centar za autizam je od listopada 2015. godine započeo sa sudjelovanjem na  Erasmus+ projektu ESIPP ( Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo, 2015-1-UK01-KA204-013397), a 2016. s projektom ITC 4 ASD KIDS (Kompetentniji nastavnici za uspješnije poučavanje djece s poremećajem iz autističnog spektra, 2016-1-HR01-KA101-022021). ESIPP ulazi u svoju završnu fazu, dok je ITC 4 ASD KIDS završio. Naše aktivnosti ste mogli te možete i dalje pratiti na web stranici Centra za autizam. Kako bi javnost bila bolje upoznata, tijekom rujna su djelatnice Ana Ružić, Ana-Melita Pokupec te Sanja Aguila Munoz, uz podršku majki učenika CZA, Nikice Matacun i Andriane Guštović gostavale na radio emisijama Deveti krug i Šesto čulo. Također su gostovale i na TV Jabuci u sklopu emisije Svakodnevnica. Oni koji nisu imali mogućnost, mogu poslušati emisiju Šesto čulo kako bi se upoznali s projektima u kojima sudjeluje Centar za autizam. U prilogu je i nekoliko fotografija gostovanja.

Opširnije:PROJEKTI U SKLOPU ERASMUS+ PROGRAMA

ESIPP radionice u Osijeku

Korisnička ocjena:  / 0

Poziv na edukaciju „Pozitivni pristupi autizmu“

 

Dragi roditelji i članovi obitelji djece s poremećajem iz spektra autizma,

obavještavamo vas o novom ciklusu edukacija ''Pozitivni pristupi autizmu'' koje se održavaju u okviru međunarodnog projekta Equity and Social Inclusion through Positive Parenting - ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo). Cilj projekta je razviti i evaluirati edukaciju za roditelje i obitelji djece/osoba s poremećajima iz spektra autizma.

Edukacije će se održati od 07. i 08.10. 2017. u prostoru Osječko – baranjske županije na Trgu Ante Starčevića 2 (Velika vijećnica) u Osijeku od 9.00 -14.00.

Edukacije će provoditi djelatnice Centra za autizam Zagreb u suradnji s Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom.

Teme radionica su sljedeće:

Uvod u poremećaj iz spektra autizma

Komunikacija – razvoj i strategije poticanja

Pozitivni pristupi socijalnom razvoju i interakciji

Senzorna osjetljivost – strategije podrške

Važnost vizualne strukture – praktične strategije

Nepoželjna ponašanja – razumijevanje i praktične strategije

 

Prijavom na esipp.croatia@gmail.com izražavate svoj interes za edukaciju te ćemo vas kontaktirati kad se osigura vaše mjesto.

ESIPP Croatia tim

Program radionice može se preuzeti OVDJE

 

ZAVRŠNA FAZA PROJEKTA ITC 4 ASD KIDS

Korisnička ocjena:  / 0

Projekt u sklopu ERASMUS + programa ITC 4 ASD KIDS ulazi u svoju završnu fazu provedbe. Tijekom ove faze projekta provedene su i očekuju nas slijedeće aktivnosti:

•        evaluacija

•        diseminacija

•        europass mobilnost

•        završno izvješće

U srpnju su održane fokus grupe gdje su zajedno sa psihologinjom Katarinom Šimić kao moderatoricom grupe, prisustvovale sve sudionice mobilnosti. Fokus grupe su imale za cilj dobiti povratnu informaciju sudionika: zadovoljstvo cjelokupnim projektom, ostvarenje ciljeva, primjenjivost naučenog u njihovom radu i radu škole te preporuke za održivost projekta. Evaluacije je također provedan prije i nakon mobilnosti te u sklopu intervjua svakog sudionika s partnerima iz Target Autisma po završetku mobilnosti.

Diseminacije je planirana na stručnim aktivima, radio i TV emisijama te stručnim skupovima i kongresima.

28.09.2017. su održana predavanja u sklopu Centra za autizam gdje su sudionici mobilnosti imali mogućnost predstaviti svoje aktivnosti u pojedinim školama:

1.Billing Brook School

Ivana Majsec, prof.reh.. i Saša Kiš, mag.educ.reh.              

2. Greenfields Specialist  School for Communication

Ivana Sladić Kljajić, prof. psih. i Ana Melita Pokupec, prof.def.          

3.Northgate School Arts College

Velida Salihović, prof. fiz.kul. i Ana Grubeša, mag.educ.reh. 

4. Green Oaks Primary Academy

Dragana Mamić, dipl.def. i Radmila Amanović, prof.def.    

5. Kingsthorpe Grove Primary School

Sanja Šimek, prof.def. i Ivana Majsec, prof.reh. 

6. Kulturološke aktivnosti u Northamptonu i okolici

Ana Ružić, prof. def. i Sanja Aguila Munoz, prof.reh.

 

Svakom je sudioniku po završetku mobilnosti uručena potvrda (od Target Autisma) te europass mobilnosti.

Ovim putem želimo naglasiti koliko je aktivnost mobilnosti doprinijela osobnom, profesionalnom razvoju, a time i razvoju Centra za autizam. Osnovane su radne grupe koje će raditi na unaprijeđivanju profesionalne usluge kako bismo i dalje pružali učenicima i korisnicima s autizmom što bolje školovanje i skrb.

 

Opširnije:ZAVRŠNA FAZA PROJEKTA ITC 4 ASD KIDS

3258731
DanasDanas822
JučerJučer6081
Ovaj mjesecOvaj mjesec67378
Najviše 12-04-2019 : 6640
3Dot214Dot184Dot124
Logirani Korisnici 0
Gosti 50