Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Erasmus+ ITC 4 ASD KIDS: Početak mobilnosti prva grupa

Korisnička ocjena:  / 2

21.05.2017. su zaposlenice Centra za autizam, sudionice Erasmus + projekta mobilnosti, krenule na put u Northampton. Naši partneri Target Autism, Angela Capper i Ron Fortuna, su ih dočekali i dali sve potrebne upute za stručnu posjet navedenim školama.

Billing Brook School : specijalna škola za djecu u dobi od 3 do 19 godina, koja je posebice specijalizirana za autizam i primjenu PECS metode.

Green Oaks Primary Academy: redovna osnovna škola s razredom za djecu s PSA.

Greenfields Specialist School for Communication: specijalna škola za djecu s većim teškoćama, uključujući različite oblike PSA.

Kingsthorpe Grove Primary School: redovna škola sa specijaliziranim razredom za djecu s autizmom.

Northgate School Arts College: specijalna škola za učenike s posebnim potrebama uključujući autizam. Pruža širok spektar mogućnosti strukovnog obrazovanja za starije učenike.

Škole će se posjećivati svih 5 dana u terminu od 9:00 – 16:00. Sudionice će imati mogućnosti upoznati se s načinom rada i sudjelovati na nastavi gdje su uključeni učenici s autizmom. Također će imati mogućnost upoznati tradiciju, kulturu, povijest, arhitekturu i obrazovni sustav u Engleskoj (Northampton, London).

Sudionice mobilnosti u 1. terminu su:

Dragana Mamić, Radmila Amanović, Ivana Sladić Kljajić, Velida Salihović, Ivana Majsec i Saša Kiš.

Želimo im puno uspjeha i sretan povratka!!!

Opširnije:Erasmus+ ITC 4 ASD KIDS: Početak mobilnosti prva grupa

Konferencija: Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma kroz pozitivno roditeljstvo u Zagrebu

Korisnička ocjena:  / 1

 

13.03. 2017. u Tribini grada Zagreba je održana jednodnevna konferencija “Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma”, koja je održana u okviru međunarodnog projekta Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (ESIPP) Cilj konferencije je bio da se podigne svjesnost o važnosti edukacije roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma te podijeli rad i stručnost partnera na projektu široj publici.

Domaćin konferencije je bio Centar za autizam, Zagreb, u suradnji s Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Oko stotinjak roditelja, stručnjaka, akademskih djelatnika, donositelja odluka i ostalih sudionika je imalo mogućnost saznati više o edukacijama za roditelje djece s autizmom u Hrvatskoj, Cipru i Makedoniji te o ESIPP programu edukacije za roditelje koji se razvija u suradnji s partnerima diljem Europe.

Sudionici su sudjelovali u radionicama  "Senzorne osjetljivosti – strategije podrške" i "Nepoželjna ponašanja – razumijevanje i praktične strategije", koje su održane od strane ESIPP partnera iz Target Autism (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Autism Assessment Support Practice Center (Cipar).

Prije same konferencije održan je okrugli stol na temu: Održivost edukacija za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma nakon završetka projekta.

Na okruglom stolu pored ravnateljice Centra za autizam Žarke Klopotan, voditeljice predškolskog i osnovnoškolskog programa CZA Ivane Stojak, djelatnice CZA Matee Begić te voditelja ESIPP projekta dr.sc. Davida Preecea i Paula Bramblea bili su prisutni:dr.sc. Jasmina Stošić s Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, Lidija Penko predsjednica Saveza udruga za autizam Hrvatske, Vanja Nikolić iz UNICEF-a, Marijana Pavlić iz Ministarstva zdravstva, Prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar s Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, Lada Žamarija stručna suradnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Mara Capar viša savjetnica za stručne suradnike defektologe  iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Ksenija Pick iz  Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ljubica Lukačić zastupnica u Hrvatskom saboru i Jelka Hero član Upravnog vijeća Centra za autizam i predstavnik roditelja. Razgovaralo se o važnosti edukacija za roditelje te o  podršci  u osiguravanju ove edukacije i za druge roditelje u budućnosti.

Od 13. 03. do 15.03. 2017. održan je 5. Transnacionalni sastanak u Zagrebu, čiji je domaćin bio Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet. Partneri su radili u grupama na različitim temama vezanim uz projekt: razvoj treninga i materijala, diseminacija, održivost, evaluacija, utjecaj projekta, osvrt na konferenciju u Zagrebu i priprama sljedeće konferencije u Northamptonu.

Želimo zahvaliti svim roditeljima i stručnjacima koji su sudjelovali na konferenciji.

Informacije o svim narednim aktivnostima  možete pratiti na:

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

autizam.hr

 

Opširnije:Konferencija: Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma kroz pozitivno...

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma kroz pozitivno roditeljstvo u Zagrebu

Korisnička ocjena:  / 0

Zainteresirane medije i ostale dionike pozivamo na jednodnevnu konferenciju “Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma” koja će se održati u okviru međunarodnog projekta Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (ESIPP).

 

Konferencija: “Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma”

Datum: Ponedjeljak, 13. ožujak 2017.

Vrijeme:  Od 11:00h do 16:00h

Mjesto: Tribina grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb, Hrvatska

Kontakt za medije: Ana Ruzic +385(1)2853-717 (Croatian, English) / CristinabFernández+32487217149 (English, French, Spanish).

 

Za više informacija, molim Vas pogledajte cijeli Poziv za medije u prilogu.

Poziv na konferenciju

Korisnička ocjena:  / 2

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma

 

Dragi roditelji i stručnjaci,

 

pozivamo vas na jednodnevnu konferenciju ''Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma'' koja će se održati u okviru međunarodnog projekta Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (Equity and Social Inclusion through Positive Parenting -ESIPP). Cilj projekta je razviti i evaluirati edukaciju za roditelje i obitelji djece/osoba s poremećajem iz spektra autizma.

 

Konferencija će se održati 13. 03. 2017. od 11:00 – 16:00 sati u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27.

 

Domaćin konferencije je Centar za autizam, Zagreb, a organizirat  će se u suradnji s Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Na konferenciji ćete imati mogućnost saznati više o samom projektu i edukaciji za roditelje te sudjelovati na radionicama „Senzorna osjetljivost – strategije podrške“ i „Nepoželjna ponašanja – razumijevanje i praktične strategije“ koje će održati partneri iz organizacija Target Autism i Autism Assessment Support Practice Center.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno te će biti simultano prevođenje s engleskog na hrvatski jezik.

Detaljan program će biti uskoro dostupan na web stranici Centra za autizam: autizam.hr

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na esipp.croatia@gmail.com

Kontaktirati ćemo vas kada se osigura vaše mjesto.

 

ESIPP Croatia tim

2958519
DanasDanas2092
JučerJučer5664
Ovaj mjesecOvaj mjesec93111
Najviše 10-03-2019 : 5995
3Dot228Dot24Dot192
Logirani Korisnici 0
Gosti 94