Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Konferencija: Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma kroz pozitivno roditeljstvo u Zagrebu

Korisnička ocjena:  / 1

 

13.03. 2017. u Tribini grada Zagreba je održana jednodnevna konferencija “Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma”, koja je održana u okviru međunarodnog projekta Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (ESIPP) Cilj konferencije je bio da se podigne svjesnost o važnosti edukacije roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma te podijeli rad i stručnost partnera na projektu široj publici.

Domaćin konferencije je bio Centar za autizam, Zagreb, u suradnji s Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Oko stotinjak roditelja, stručnjaka, akademskih djelatnika, donositelja odluka i ostalih sudionika je imalo mogućnost saznati više o edukacijama za roditelje djece s autizmom u Hrvatskoj, Cipru i Makedoniji te o ESIPP programu edukacije za roditelje koji se razvija u suradnji s partnerima diljem Europe.

Sudionici su sudjelovali u radionicama  "Senzorne osjetljivosti – strategije podrške" i "Nepoželjna ponašanja – razumijevanje i praktične strategije", koje su održane od strane ESIPP partnera iz Target Autism (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Autism Assessment Support Practice Center (Cipar).

Prije same konferencije održan je okrugli stol na temu: Održivost edukacija za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma nakon završetka projekta.

Na okruglom stolu pored ravnateljice Centra za autizam Žarke Klopotan, voditeljice predškolskog i osnovnoškolskog programa CZA Ivane Stojak, djelatnice CZA Matee Begić te voditelja ESIPP projekta dr.sc. Davida Preecea i Paula Bramblea bili su prisutni:dr.sc. Jasmina Stošić s Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, Lidija Penko predsjednica Saveza udruga za autizam Hrvatske, Vanja Nikolić iz UNICEF-a, Marijana Pavlić iz Ministarstva zdravstva, Prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar s Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, Lada Žamarija stručna suradnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Mara Capar viša savjetnica za stručne suradnike defektologe  iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Ksenija Pick iz  Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ljubica Lukačić zastupnica u Hrvatskom saboru i Jelka Hero član Upravnog vijeća Centra za autizam i predstavnik roditelja. Razgovaralo se o važnosti edukacija za roditelje te o  podršci  u osiguravanju ove edukacije i za druge roditelje u budućnosti.

Od 13. 03. do 15.03. 2017. održan je 5. Transnacionalni sastanak u Zagrebu, čiji je domaćin bio Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet. Partneri su radili u grupama na različitim temama vezanim uz projekt: razvoj treninga i materijala, diseminacija, održivost, evaluacija, utjecaj projekta, osvrt na konferenciju u Zagrebu i priprama sljedeće konferencije u Northamptonu.

Želimo zahvaliti svim roditeljima i stručnjacima koji su sudjelovali na konferenciji.

Informacije o svim narednim aktivnostima  možete pratiti na:

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

autizam.hr

 

Opširnije:Konferencija: Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma kroz pozitivno...

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma kroz pozitivno roditeljstvo u Zagrebu

Korisnička ocjena:  / 0

Zainteresirane medije i ostale dionike pozivamo na jednodnevnu konferenciju “Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma” koja će se održati u okviru međunarodnog projekta Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (ESIPP).

 

Konferencija: “Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma”

Datum: Ponedjeljak, 13. ožujak 2017.

Vrijeme:  Od 11:00h do 16:00h

Mjesto: Tribina grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb, Hrvatska

Kontakt za medije: Ana Ruzic +385(1)2853-717 (Croatian, English) / CristinabFernández+32487217149 (English, French, Spanish).

 

Za više informacija, molim Vas pogledajte cijeli Poziv za medije u prilogu.

Poziv na konferenciju

Korisnička ocjena:  / 2

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma

 

Dragi roditelji i stručnjaci,

 

pozivamo vas na jednodnevnu konferenciju ''Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma'' koja će se održati u okviru međunarodnog projekta Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (Equity and Social Inclusion through Positive Parenting -ESIPP). Cilj projekta je razviti i evaluirati edukaciju za roditelje i obitelji djece/osoba s poremećajem iz spektra autizma.

 

Konferencija će se održati 13. 03. 2017. od 11:00 – 16:00 sati u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27.

 

Domaćin konferencije je Centar za autizam, Zagreb, a organizirat  će se u suradnji s Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Na konferenciji ćete imati mogućnost saznati više o samom projektu i edukaciji za roditelje te sudjelovati na radionicama „Senzorna osjetljivost – strategije podrške“ i „Nepoželjna ponašanja – razumijevanje i praktične strategije“ koje će održati partneri iz organizacija Target Autism i Autism Assessment Support Practice Center.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno te će biti simultano prevođenje s engleskog na hrvatski jezik.

Detaljan program će biti uskoro dostupan na web stranici Centra za autizam: autizam.hr

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na esipp.croatia@gmail.com

Kontaktirati ćemo vas kada se osigura vaše mjesto.

 

ESIPP Croatia tim

POZITIVNI PRISTUPI AUTIZMU

Korisnička ocjena:  / 0

 

 

3. ciklus radionica za roditelje djece s PSA

 

U sklopu ERASMUS + projekta ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) od 17. 02. 2017. do 21. 02. 2017  ESIPP partneri su održali treći dio edukacija i radionica. Hrvatski ESIPP tim (CZA + ERF), zajedno s Angelom Capper i Ron Fortunom iz organizacije Target Autism, bili su angažirani u pet dana edukacija i radionica za roditelje djece s PSA.

Tijekom četiri dana (od 17.02.1017. do 21.02.2017.) je u prostorijama Centra za autizam, Zagreb održan niz edukacija i radionica na sljedeće teme: Uvod u poremećaj iz spektra autizma, Komunikacija – razvoj i strategije poticanja, Pozitivni pristupi socijalnom razvoju i interakciji, Senzorna osjetljivost – strategije podrške,  Vizualna struktura  – praktične strategije i Nepoželjna ponašanja – razumijevanje i praktične strategije. Treneri Angela Capper i Ron Fortuna u suradnji s ESIPP partnerima iz Hrvatske su uspješno prenijeli dio svog znanja. Radionice su bile prilagođene potrebama roditelja te su se radionice iz područja komunikacije i socijalizacije odvijale u dvije grupe ovisno o sposobnostima djece. Odaziv roditelja je bio velik te su u kratkim pauzama roditelji imali mogućnost razgovarati i podijeliti iskustvo kako  s drugim roditeljima tako i sa ESIPP partnerima. Hrvatski ESIPP timsu predstavljali : Prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar, dr.sc. Jasmina Stošić i Matea Begić (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet),  Sanja Aguila Munoz, Ivana Sladić Kljajić i Ana Ružić (Centar za autizam, Zagreb), Ivanka Pejić i Ana Radović (Centar za autizam, Rijeka i Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka).

Peti dan (21.02.2017.) u prostorijama predškolskog programa CZA  održana je  praktična radionica pod nazivom „Izradi i ponesi“. Radionica je bila neformalnog tipa gdje su roditelji i djeca s ESIPP partnerima razgovarali o određenim strategijama korisnim za pojedinačno dijete.

Želimo se zahvaliti svim roditeljima i stručnjacima koji su sudjelovali na edukacijama te najaviti konferenciju vezanu uz projekt ESIPP (13.03.2017.) za roditelje i stručnjake,  a o kojoj ćemo vas detaljnije izvijestiti narednih dana.

Informacije o svim narednim aktivnostima  možete pratiti na:

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

autizam.hr

Opširnije:POZITIVNI PRISTUPI AUTIZMU 

2811388
DanasDanas2663
JučerJučer3592
Ovaj mjesecOvaj mjesec70036
Najviše 08-28-2019 : 5950
18Dot204Dot2Dot53
Logirani Korisnici 0
Gosti 41