Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma Poziv na edukaciju „Pozitivni pristupi autizmu“

Korisnička ocjena:  / 3

                                           

 

Dragi roditelji i članovi obitelji djece s poremećajem iz spektra autizma,

 

obavještavamo vas o novom ciklusu edukacija  ''Pozitivni pristupi autizmu'' koje se održavaju u okvirumeđunarodnog projekta Equity and Social Inclusion through Positive Parenting - ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo). Cilj projekta je razviti i evaluirati edukaciju za roditelje i obitelji djece/osoba s poremećajima iz spektra autizma.

 

Edukacije će se održati od 17. 02 do 20. 02. 2017. u prostorijama Centra za autizam, Ljevakovićeva 30a.

 

U utorak 21. 02. 2017. u prostorijama predškolskog programa CZA, na adresiNad Lipom 13/I održat će se praktična radionica pod nazivom „Izradi i ponesi“. Na radionicu se mogu prijaviti i roditelji koji su odslušali prethodne edukacije.

 

Edukacije će provoditi partneri iz Velike Britanije: Angela Capper i Ron Fortuna, iskusni treneri i savjetnici iz organizacije Target Autism uz podršku partnera iz Hrvatske (Centar za autizam Zagreb i Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet, u suradnji s udrugom roditelja Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka).

 

Teme radionica i datumi održavanja su sljedeći:

 

Uvod u poremećaj iz spektra autizma

17.02.2017.

17.00 – 19.00

Komunikacija – razvoj i strategije poticanja

18.02.2017.

9.00 – 11.00

Pozitivni pristupi socijalnom razvoju i interakciji

18.02.2017.

12.00 – 14.00

Senzorna osjetljivost – strategije podrške

19.02.2017.

9.00 – 11.00

Nepoželjna ponašanja – razumijevanje i praktične strategije

19.2.2017.

12.00 – 14.00

Vizualna struktura i nepoželjna ponašanja – praktične strategije

20.2.2017.

17.00 – 19.00

 

Praktična radionica „Izradi i ponesi“

Adresa: Nad lipom 13/I

21.2.2017.

13.00 – 16.00

 

 

 

Prijavom na esipp.croatia@gmail.com izražavate svoj interes za edukaciju te ćemo vas kontaktirati kad se osigura Vaše mjesto.

 

ESIPP Croatia tim

 

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma – razvoj edukacije „Pozitivni pristupi autizmu’'

Korisnička ocjena:  / 0

 

Dragi roditelji, članovi obitelji djece s poremećajem iz spektra autizma i stručnjaci,

u sklopu Projekta Equity and Social inclusion through positive parenting - ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo)

Dr. David Preeca s University of Northampton održati će predavanje:

Djeca s poremećajem iz spektra autizma u pubertetu – kako koristiti vizualnu podršku

Kroz predavanje ćete se upoznati s načinima na koje vizualna podrška može pomoći u nošenju s izazovima u doba puberteta i adolescencije i seksualnosti osoba s poremećajem iz spektra autizma.

Predavanje će se održati 11.11.2016. od 18.00 – 20.00 sati na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, predavaonica P-6.

Prijavom na esipp.croatia@gmail.com izražavate svoj interes za edukaciju te ćemo vas kontaktirati kad se osigura Vaše mjesto. Molimo Vas da u subject maila napišete prijava roditelj – pubertet.

Za sve navedene edukacije u sklopu ESIPP projekta biti će organiziran prijevod na hrvatski jezik.

 
ESIPP Croatia tim

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma – razvoj edukacije „Pozitivni pristupi autizmu“

Korisnička ocjena:  / 2

 

Dragi roditelji, članovi obitelji djece s poremećajem iz spektra autizma i stručnjaci,

Projekt Equity and Social inclusion through positive parenting - ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) financiran je od ERASMUS+ programa Europske komisije. U projektu sudjeluje 9 partnera iz 5 Europskih zemalja (Belgija, Cipar, Engleska, Makedonija i Hrvatska). Partneri iz Hrvatske su Centar za autizam Zagreb i Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet u suradnji s udrugom roditelja Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka. Cilj projekta je razviti i evaluirati edukaciju za roditelje i obitelj djece/osoba s poremećajima iz autističnog spektra. U okviru projekta održat će se niz radionica za roditelje. U travnju 2016. održala se prva radionica, a u studenom je planiran nastavak za istu grupu roditelja.
Za one roditelje koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na radionicama u travnju, u suradnji s trenericima s Cipra, organizirat ćemo edukaciju ''Vizualna podrška'' (TEACCH metoda). Edukacija će se održati u sklopu prostora Predškolskog programa Centra za autizam, Nad lipom 13/1 09. studenog 2016. od 13-15h. Edukaciju će držati prof.def. Ana Ružić i prof.reh. Sanja Blažević pod supervizijom  Angela Winstanley  i  Nefi Charalambous – Darden.

Sve roditelje i stručnjake, neovisno o prethodnim radionicama, pozivamo da se prijave na sljedeće edukacije koje će održati trenerice s Cipra Angela Winstanley i Nefi Charalambous – Darden:

Problemi hranjenja i spavanja kod djece s poremećajem iz spektra autizma – razumijevanje i mogući pristupi

Eduakcije će se održati 10.11.2016. u sklopu prostora Centra za autizam, Ljevakovićeva 30a, od 17-19h.


Prijavom na esipp.croatia@gmail.com izražavate svoj interes za edukaciju te ćemo vas kontaktirati kad se osigura Vaše mjesto.

ESIPP Croatia tim

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma – razvoj edukacije „Pozitivni pristupi autizmu“

Korisnička ocjena:  / 0

 

Dragi roditelji i članovi obitelji djece s poremećajem iz spektra autizma,

u sklopu Projekta Equity and Social inclusion through positive parenting - ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo), održava se 12. i 13. studenog 2016. nastavak edukacije za roditelje koji su sudjelovali na edukaciji u travnju 2016. Trajanje je od 9:00 – 14:00h,  u dvorani ''Mljet'' koja se nalazi u sklopu Centra za rehabilitaciju, Znanstveno-učilišni  kampus Borongaj. Molimo vas da nam putem e maila javite ako ćete biti u mogućnosti doći i ako s vama dolazi član obitelji.

ESIPP Croatia tim

  

esipp.croatia@gmail.com

 

 

Sudjelovanje na XI Međunarodnom kongresu Autizma – Europe

Korisnička ocjena:  / 0

 

Projektni tim ESIPP-a  sudjelovao je na XI Međunarodnom kongresu Autizma – Europe koji se održao od 16. – 18.09.2016. u Edinburgu. Kolege iz Velike Britanije, Belgije, Hrvatske, Bivše Jugoslavenske Republike Makedonije, Cipra, radeći zajedno predstavili su zajednički  uspjeh u zadnjih godinu dana.

Nakon uspješnog transnacionalnog sastanka u Edinburgu, predstavili smo  projekt za razvoj obrazovanje roditelja osoba s autizmom u jugoistočnoj Europi.

ESIPP je predstavio voditelj projekta dr. David Preece čije izlaganje možete vidjeti na sljedećem linku.

https://www.youtube.com/watch?v=GxZbeJv6fZo

Na kongresu je sudjelovalo 1800 uzvanika iz 60 zemalja. Mnogo njih je pokazalo veliki interes za ESIPP. Zahvaljujući sudjelovanju, uspjeli smo se upoznati i povezati s mnogim akademicima, ustanovama za odgoj i obrazovanje, raznim organizacijama i roditeljima djece s autizmom.

ESIPP team Croatia

 

Javite se i pratite nas:

esipp.croatia@gmail.com

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

Opširnije:Sudjelovanje na XI Međunarodnom kongresu Autizma – Europe

2668709
DanasDanas4985
JučerJučer3701
Ovaj mjesecOvaj mjesec70943
Najviše 07-27-2019 : 5717
34Dot238Dot194Dot166
Logirani Korisnici 0
Gosti 45