Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma – razvoj edukacije „Pozitivni pristupi autizmu’'

Korisnička ocjena:  / 0

 

Dragi roditelji, članovi obitelji djece s poremećajem iz spektra autizma i stručnjaci,

u sklopu Projekta Equity and Social inclusion through positive parenting - ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo)

Dr. David Preeca s University of Northampton održati će predavanje:

Djeca s poremećajem iz spektra autizma u pubertetu – kako koristiti vizualnu podršku

Kroz predavanje ćete se upoznati s načinima na koje vizualna podrška može pomoći u nošenju s izazovima u doba puberteta i adolescencije i seksualnosti osoba s poremećajem iz spektra autizma.

Predavanje će se održati 11.11.2016. od 18.00 – 20.00 sati na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, predavaonica P-6.

Prijavom na esipp.croatia@gmail.com izražavate svoj interes za edukaciju te ćemo vas kontaktirati kad se osigura Vaše mjesto. Molimo Vas da u subject maila napišete prijava roditelj – pubertet.

Za sve navedene edukacije u sklopu ESIPP projekta biti će organiziran prijevod na hrvatski jezik.

 
ESIPP Croatia tim

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma – razvoj edukacije „Pozitivni pristupi autizmu“

Korisnička ocjena:  / 2

 

Dragi roditelji, članovi obitelji djece s poremećajem iz spektra autizma i stručnjaci,

Projekt Equity and Social inclusion through positive parenting - ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) financiran je od ERASMUS+ programa Europske komisije. U projektu sudjeluje 9 partnera iz 5 Europskih zemalja (Belgija, Cipar, Engleska, Makedonija i Hrvatska). Partneri iz Hrvatske su Centar za autizam Zagreb i Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet u suradnji s udrugom roditelja Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka. Cilj projekta je razviti i evaluirati edukaciju za roditelje i obitelj djece/osoba s poremećajima iz autističnog spektra. U okviru projekta održat će se niz radionica za roditelje. U travnju 2016. održala se prva radionica, a u studenom je planiran nastavak za istu grupu roditelja.
Za one roditelje koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na radionicama u travnju, u suradnji s trenericima s Cipra, organizirat ćemo edukaciju ''Vizualna podrška'' (TEACCH metoda). Edukacija će se održati u sklopu prostora Predškolskog programa Centra za autizam, Nad lipom 13/1 09. studenog 2016. od 13-15h. Edukaciju će držati prof.def. Ana Ružić i prof.reh. Sanja Blažević pod supervizijom  Angela Winstanley  i  Nefi Charalambous – Darden.

Sve roditelje i stručnjake, neovisno o prethodnim radionicama, pozivamo da se prijave na sljedeće edukacije koje će održati trenerice s Cipra Angela Winstanley i Nefi Charalambous – Darden:

Problemi hranjenja i spavanja kod djece s poremećajem iz spektra autizma – razumijevanje i mogući pristupi

Eduakcije će se održati 10.11.2016. u sklopu prostora Centra za autizam, Ljevakovićeva 30a, od 17-19h.


Prijavom na esipp.croatia@gmail.com izražavate svoj interes za edukaciju te ćemo vas kontaktirati kad se osigura Vaše mjesto.

ESIPP Croatia tim

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma – razvoj edukacije „Pozitivni pristupi autizmu“

Korisnička ocjena:  / 0

 

Dragi roditelji i članovi obitelji djece s poremećajem iz spektra autizma,

u sklopu Projekta Equity and Social inclusion through positive parenting - ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo), održava se 12. i 13. studenog 2016. nastavak edukacije za roditelje koji su sudjelovali na edukaciji u travnju 2016. Trajanje je od 9:00 – 14:00h,  u dvorani ''Mljet'' koja se nalazi u sklopu Centra za rehabilitaciju, Znanstveno-učilišni  kampus Borongaj. Molimo vas da nam putem e maila javite ako ćete biti u mogućnosti doći i ako s vama dolazi član obitelji.

ESIPP Croatia tim

  

esipp.croatia@gmail.com

 

 

Sudjelovanje na XI Međunarodnom kongresu Autizma – Europe

Korisnička ocjena:  / 0

 

Projektni tim ESIPP-a  sudjelovao je na XI Međunarodnom kongresu Autizma – Europe koji se održao od 16. – 18.09.2016. u Edinburgu. Kolege iz Velike Britanije, Belgije, Hrvatske, Bivše Jugoslavenske Republike Makedonije, Cipra, radeći zajedno predstavili su zajednički  uspjeh u zadnjih godinu dana.

Nakon uspješnog transnacionalnog sastanka u Edinburgu, predstavili smo  projekt za razvoj obrazovanje roditelja osoba s autizmom u jugoistočnoj Europi.

ESIPP je predstavio voditelj projekta dr. David Preece čije izlaganje možete vidjeti na sljedećem linku.

https://www.youtube.com/watch?v=GxZbeJv6fZo

Na kongresu je sudjelovalo 1800 uzvanika iz 60 zemalja. Mnogo njih je pokazalo veliki interes za ESIPP. Zahvaljujući sudjelovanju, uspjeli smo se upoznati i povezati s mnogim akademicima, ustanovama za odgoj i obrazovanje, raznim organizacijama i roditeljima djece s autizmom.

ESIPP team Croatia

 

Javite se i pratite nas:

esipp.croatia@gmail.com

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

Opširnije:Sudjelovanje na XI Međunarodnom kongresu Autizma – Europe

Kompetentniji nastavnici za uspješnije poučavanje djece s poremećajem iz autističnog spektra

Korisnička ocjena:  / 0

      

KA1 - Learning Mobility of Individuals
School education staff mobility (ICT 4 ASD KIDS)

03.10.2016. – 02.10.2017.

 

Obavještavamo vas da nam je odobren projekt  Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince (Job shadowing). Predviđeno trajanje projekta je od listopada 2016. do listopada 2017. Projekt je financiran od strane Europske Komisije.

 Ciljevi projekta su :

1.  Ostvarivanje novih i kvalitetnih oblika međunarodne suradnje te internacionalizacija naših obrazovnih, strukovnih i socijalnih usluga.

2. Povećanje kompetencija naših djelatnika u primjeni specifičnih metoda i pristupa za rad s djecom s PSA.

3. Povećanje kompetencija naših djelatnika za pružanje potpore stručnom osoblju u redovnim razrednim odijeljenima.

4. Povećanje kompetencija naših djelatnika za rad u multikulturalnom okružju.

Projekt će se provodit u tri dijela:

1. Prije mobilnosti:

odabir i priprema sudionika, ugovori

2. Tijekom mobilnosti:nadzor sudionika, priprema potvrda o mobilnosti

3. Nakon mobilnosti:

Europass mobilnost, završno izvješće, evaluacija, diseminacija

 

Projektom je planirano u mobilnost uključiti 12 naših djelatnika od kojih su šest djelatnika članovi projektnog tima. Projektni tim čine: Žarka Klopotan (ravnateljica CZA), Ivana Stojak, Sanja Blažević, Ana Ružić, Ivana Majsec, Alen Conjar i Saša Kiš. Djelatnici će putovati u grupama od po šest nastavnika u pet škola u Northamptonu u Engleskoj (Billing Brook School, Green Oaks Primary Acedemy, Greenfields Specialist School for Communication, Kingsthorpe Grove Primary School, Northgate School Arts College) koje školuju učenike različite dobi i s različitim oblicima PSA, u svibnju i lipnju 2017. godine. Svaka grupa će na mobilnost putovati na period od 7 dana, od čega bi 5 dana proveli u školama - u svakoj školi po jedan dan. Suradnja sa školama domaćinima dogovorena je posredstvom organizacije Target Autism koja sa svim školama ostvaruje dugogodišnju uspješnu suradnju.

2015-1-HR01-KA101-012875

 

3677008
DanasDanas4318
JučerJučer5705
Ovaj mjesecOvaj mjesec100001
Najviše 02-17-2020 : 6075
34Dot204Dot183Dot113
Logirani Korisnici 0
Gosti 91