Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma – razvoj edukacije „Pozitivni pristupi autizmu“

Korisnička ocjena:  / 0

 

 

 

 

Dragi roditelji i članovi obitelji djece s poremećajem iz spektra autizma,

 

Projekt Equity and Social inclusion through positive parenting - ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) financiran je od ERASMUS+ programa Europske komisije. U projektu sudjeluje 9 partnera iz 5 Europskih zemalja (Belgija, Cipar, Engleska, Makedonija i Hrvatska). Partneri iz Hrvatske su Centar za autizam Zagreb i Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet u suradnji s udrugom roditelja Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka. Cilj projekta je razviti i evaluirati edukaciju za roditelje i obitelj djece/osoba s poremećajima iz autističnog spektra. U okviru projekta održat će se niz radionica za roditelje. Tijekom 2016. godine održat će se dvije radionice, a tijekom 2017. i 2018. još 4 radionice.

Prijavom na esipp.croatia@gmail.com izražavate svoj interes za radionice te ćemo vas kontaktirati kad se osigura Vaše mjesto na radionici.

 

ESIPP Croatia tim

Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo

Korisnička ocjena:  / 1

        

 

 

 

2. TRANSNACIONALNI SASTANAK

Javljamo se ovaj put iz druge države partner u sklopu Erasmus+ projekta. Domaćini 2. Transnacionalnog sastanka bili su partneri sa Cipra, točnije European University Cyprus. Na dvodnevnom sastanku su sudjelovale i ostale zemlje partneri: Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija i Makedonija.

Sastanak je jedan od planiranih sastanaka u sklopu Erasmus+ projekta. Ciljevi ovakvog oblika suradnje jesu:

- pregled već provedenih zadaća i aktivnosti

- dogovori oko predstojećih aktivnosti

- upoznavanje s kulturom, načinom života i običajima drugih država partnera.

Drugi dan našeg susreta imali smo mogućnost posjetiti izložbu radova naših učenika koji su se natjecali za LOGO projekta.

Ovim putem se još jedanput zahvaljujemo domaćinima sa Cipra i ostalim partnerima na još jednom uspješnom sastanku i radujemo se sljedećem susretu.  

Opširnije:Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo  

Natjecanje za logo (izvješće)

Korisnička ocjena:  / 1

                                     
Co-funded by the European Union

 

Centar za autizam je organizirao  natjecanje  radova za izradu loga koji  je potreban za projekt Erasmus + u kojem smo jedni od partnera. Radovi koji su stigli na našu adresu bili su izloženi u našoj školi od 11.11.2015. do 18.11. 2015. Tema radova je: roditelji i dijete, zajedništvo, inkluzija, Europa. Tehnika rada je bila po slobodnom izboru.  

18.11.2015. se sastalo Povjerenstvo za izbor za logo projekta. Pobjednički rad će biti poslan u Northampton (UK) na završno natjecanje svih partnerskih zemalja (Cipar, Makedonija, Hrvatska), a 25.11.2015. je održano službeno proglašenje pobjednika. Rad pod nazivom ''Jesensko stablo'' djevojčice E. iz Makedonije je proglašen najboljim. Naravno da pobjednicu očekuje i vrijedna nagrada, a to je tablet te će ujedno biti pozvana na konferenciju koja će se održati u Makedoniji.

Članovi Povjerenstva su bili:
Žarka Klopotan, ravnateljica CZA,
Ivana Ježić, likovni terapeut,
Prof. art. Ines Krašić, izvanredni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti koja je ujedno bila i predsjednica Povjerenstva,
Ana Ružić, prof. rehabilitator,
iz Rijeke je stigla isprika te je u Povjerenstvo ušla Melita Pokupec, prof. def.

Po dolasku je predstavljen projekt ''ESIPP''  (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo), pročitan je objavljeni natječaj te su svi obaviješteni o potrbnim kriterijima. Radovi su bili šifrirani i anonimni.  Svaki član je morao rangirati pet odabranih radova. Dva rada su imala podjednak broj glasova te je prijedlog predsjednice Povjerenstva da se oba rada izaberu bio jednoglasno prihvaćen.

Pobjednici su: Leo Primorac i Rino Vučak.

 Na našoj stranici ujedno možete vidjeti i ostale pobjedničke radove iz Cipra i Makedonije.

Čestitamo i zahvaljujemo se svim malim i velikim umjetnicima.

 

Opširnije:Natjecanje za logo (izvješće)

NATJECANJE ZA LOGO

Korisnička ocjena:  / 1

 

Ponosni smo što vas možemo obavijestiti da Centar za autizam organizira natjecanje radova za izradu loga koji nam je potreban za projekt Erasmus + u kojem smo jedni od partnera. Radove će izrađivati učenici i odrasle osobe s poremećajem iz autističnog spektra pod vodstvom prof. Stanke Pinjuh. Tema radova je sljedeća: roditelji i dijete, zajedništvo, inkluzija, Europa. Tehniku rada izabirete sami. Radove treba predati do 11.11.2015. prof. Stanki Pinjuh u osnovnoškolskom programu u Dubravi na adresi Ljevakovićeva 30a.

Žiri će se sastojati od 3 člana koji će 18.11.2015. proglasiti pobjednika. Pobjednički rad će biti poslan u Northampton (UK) na završno natjecanje svih partnerskih zemalja (Cipar, Makedonija, Hrvatska). 25.11.2015. će se održati službeno proglašenje pobjednika. Naravno da pobjednika očekuje i vrijedna nagrada, a to je tablet te će ujedno pobjednik biti pozvan na konferenciju koja će se održati u njegovoj državi.

Molimo vas da imena natjecatelja napišete na pozadinu slike i da navedete kontakt osobe kojoj se možemo javiti. Svi radovi će biti izvješeni u osnovnoškolskom programu (Ljevakovićeva 30a) te na našoj web stranici. Sve informacije vezane za Erasmus + projekt možete pronaći također na našoj web stranici: autizam.hr

 

 

2811395
DanasDanas2670
JučerJučer3592
Ovaj mjesecOvaj mjesec70043
Najviše 08-28-2019 : 5950
18Dot204Dot2Dot53
Logirani Korisnici 0
Gosti 75