Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

FESTIVAL JEDNAKIH MOGUĆNOSTI 22.-24.svibanj 2018.

Korisnička ocjena:  / 0

Već tradicionalno, naš Centar učestvuje na Festivalu jednakih mogućnosti koji se održava tijekom svibnja. Na festivalu osobe s teškoćama mogu izraziti svu svoju stvaralačku kreativnost.

Učenici našeg Odjela prezentiraju svoju likovnu i radnu kreativnost izlažući svoje radove na izložbenim štandovima koji su postavljeni na Trgu bana J. Jelačića.

Prilikom posjeta izložbenom štandu, naši učenici prezentiraju svoj rad, tkanje na tkalačkom stanu i likovno-kreativno izražavanje.

Nakon rada uvijek slijedi i okrepa sokom i sendvičima, koje osigurava Društvo tjelesnih invalida kao organizator.

Opširnije:FESTIVAL JEDNAKIH MOGUĆNOSTI 22.-24.svibanj 2018.

DONACIJA TABLETA UČENIKA MEĐUNARODNOG ODJELA OŠ “MATIJE GUPCA“

Korisnička ocjena:  / 0

Dugogodišnja suradnja s Međunarodnim odjelom OŠ“Matije Gupca“ ove školske godine završila je donacijom tri tableta za potrebe odgojno-obrazovnog rada naših učenika.

Učenici viših razreda Međunarodnog odjela OŠ“Matije Gupca“ prikupljena sredstva u svojim humanitarnim aktivnostima, ove godine su odlučili donirati našem Odjelu. Akciju je osmislio i realizirao Olaf Gawin sa svojim školskim prijateljima. Tako su za sredstva koja su prikupili kupili tri tableta, koje su Olaf i njegov prijatelj Andy  predali našim učenicima za potrebe odgojno-obrazovnog rada. Tablete su primili učenici 1. i 2. raz.

Suradnja s OŠ“Matije Gupca“ nastaviti će se i idućih godina u obliku raznih radionica koje zajednički organiziramo.

Još jednom, u ime svih učenika i učitelja zahvaljujemo učenicima Međunarodnog odjela OŠ“Matije Gupca“ na njihovom nesebičnom radu, a posebno Olafu i Andyu koji su svoje slobodno vrijeme darovali našim učenicima.

Opširnije:DONACIJA TABLETA UČENIKA MEĐUNARODNOG ODJELA  OŠ “MATIJE GUPCA“

Završno natjecanje u plivanju Programa IT

Korisnička ocjena:  / 0

Završno natjecanje u plivanju Programa intelektualnih teškoća održano je 29.5.2018. na Bazenskom kompleksu Svetice.Danas je nastupilo 5 učenika, a ostala dva plivača natjecanje su  odradili  u  travnju. Za program su nastupila  3 stara  plivača i 4 nova, mlada koji su ove godine završila  2. tečaj -školu  plivanja. Mladi plivači su pokazali da su spremni za nova natjecanja i odličja u vremenu koje dolazi.Oni su naše nove nade i budućnost.

 

REZULTATI

25m slobodno 1. mjesto  Fran Fiket (16-21god.)            0.32,19"

                     1. mjesto Antonio Cvetko(7-15god.)        0.40,62"

                     2. mjesto Emanuel Bunjački(7-15god.)    0.49,99"

                     3. mjesto Antonio Muharemi(7-15god.)    0,50,07"

                     4. mjesto Marko Crnić(7-15god.)            0.55,07"

 

 

25m prsno      1. mjesto Valentina  Glasnović(16-21god.)   0.36,19"

                      2. mjesto Filip Bagić(16-21god.)                 0.42,41"

 

 

25m leđno       1. mjesto Valentina Glasnović(16-21god.)   0.49,80"

                      2. mjesto Fran Fiket (16-21god.)               1.05,20"

                      3. mjesto Filip Bagić(16-21god.)                1.19,28"

 

Trenerica naprednog plivanja Andrijana Đumlan-Cetin zadovoljna je današnjim postignutim rezultatima. Nadamo se da su i roditelji ovih učenika zadovoljni.

Obuka vožnje tricikla

Korisnička ocjena:  / 0

Obuka vožnje tricikla učenika  koji pohađaju Programa intelektualnih teškoća odrađena je tijekom 2. odgojno-obrazovnog razdoblja ,a u okviru  nastave tjelesne i zdravstvene kulture za učenike viših razreda i odgojno obrazovnih skupina. Tricikl  je Centaru  za autizam  donirao  Rotary klub i učenicima čini znatnu pomoć u savladavanju  upravljanja ovim prometalom.Učenici su ga prihvatili s radošću.

Opširnije:Obuka vožnje tricikla 

Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s IT

Korisnička ocjena:  / 0

Prvenstvo  Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama održano je u Zaprešiću 23.5.2018. pod pokroviteljstvom Specijalne  Olimpijade  Hrvatske. U tjednu

19.5-27.5 .2018.obilježen je i Evropski nogometni tjedan Specijalne  Olimpijade  za 2018. godinu. kojim se promovira i  promiče briga o osobama s intelektualnim teškoćama.Turnir je odigran u gradskoj sportskoj dvorani kod stadiona.Sudjelovalo je 13 ekipa udruga(Veliko srce,Uriho,Mura,Nada,) i centara(Lug,Zagorska,Tuškanac,,Centar Zagreb,Centar Rudolf Štajner,Centar Velika Gorica,Centar Zajezda,Centar za  autizam) .Ekipe su bile podijeljene u četiri grupe.Ekipa Centra za autizam ,programa intelektualnihn teškoća nastupila je u 2. grupi   sa šest učenika(Pilija L.,Pilija G.,Fiket F.,Bunjački K.,Bunjački E.,Martinović L..)Trenerica ove muško-ženske  ekipe je Andrijana  Đumlan -Cetin.mag cin.

Osvojili su 3.mjesto

Opširnije:Prvenstvo  Hrvatske u malom nogometu za osobe s IT

3121399
DanasDanas5037
JučerJučer6327
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 11-08-2019 : 6572
34Dot204Dot173Dot36
Logirani Korisnici 0
Gosti 70