Prijateljska utakmica u združenij odbojci

U suradnji s polaznicima Policijske akademije Josip Jović odigrana je i ove školske godine 1.12.2016. prijateljska utakmica u združenoj odbojci u školskoj sportskoj dvorani Centra za autizam. Dvanaest polaznika akademije i dvanaest učenika  iz programa intelektualnih teškoća (3.-8. razreda  i odgojno-obrazovnih skupina) raspoređenih u dvije kombinirane ekipe Linolade i Plavih anđela (3 akademca i 3 učenika) odigralo je tri seta. Pobijedila je ekipa Linolade. Nakon utakmice akademci su se družili s učenicima centra. Zahvaljujemo gđi. Maji Krajcar iz Policijske akademije na dobroj suradnji svih ovih godina koliko smo se susretali.

Opširnije:Prijateljska utakmica u združenij odbojci

Združeni malonogometni turnir

U Zaprešiću, 22.11.2016. održan je združeni malonogometnim turnir Ban Josip Jelačić.
U gradskoj dvorani na stadionu nastupile su  ekipe iz 11 centara za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Zagrebu (Zagorska,Tuškanac,Autizam,Stančić), Lugu, Velikoj Gorici ,Zajezdi, Varaždinu, Daruvaru te udruge Egida (Zagreb) i OIT (Čakovec). Centar za autizam  je predstavljala ekipa učenika iz programa intelektualnih teškoća koja je u svojoj 4.grupi osvojila 3.mjesto. Muško-žensku ekipu su činili učenici/ce 4. do 8. razreda i odgojno-obrazovnih skupina programa.Trener ekipe Andrijana Đumlan-Cetin,prof.

Opširnije:Združeni malonogometni turnir

MEĐUNARODNI LIKOVNI NATJEČAJ „VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI“

Na međunarodnom likovnom natječaju „Velikani hrvatske prošlosti“ naša učenica 4.r. Lucija Pilija osvojila je 3.mjesto, naslikavši portret kralja Tomislava, a pod mentorstvom učiteljice Stanke Pinjuh, mag.educ.art.

Natječaj su organizirali DV“Iskrica“ i OŠ“Grigora Viteza“ iz Zagreba. Cilj natječaja je bio kroz likovne tehnike osvijestiti i pokrenuti kreativnost djeteta, nudeći mu pravo na znanje i doživljaj prošlosti svoga naroda, te pravo na stvaranje stava i osobne vizije osjećaja nacionalne pripadnosti i pripadanja kulturnoj civilizacijskoj jedinstvenosti. Tema natječaja bio je kralj Tomislav o kojemu su djeca, uz vodstvo mentora, trebali nešto naučiti i upoznati se s njegovom ulogom u hrvatskoj povijesti.

Na natječaj je pristiglo 962 rada djece rane školske dobi iz Republike Hrvatske i inozemstva, te 116 radova djece vrtičke dobi, time je uspjeh naše učenice Lucije i njene mentorice Stanke još veći i značajniji.

Na dodjelu nagrade i priznanja Luciju i njenu mentoricu pratili su prijatelji iz razreda u pratnji učiteljice. Lucija je na kraju davala izjavu za medije kao pravi, priznati umjetnik.

Opširnije:MEĐUNARODNI LIKOVNI NATJEČAJ  „VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI“

Pubertet i osobna higijena

24.10.2016. za učenike viših razreda i za odgojno-obrazovne skupine od 17-21.god. specijalizantica školske medicine, dr. Teodora Belić, održala je predavanje o pubertetu, tjelesnim promjenama koje s njim dolaze, kao i o higijeni tijela u vrijeme puberteta. Naši učenici su sve pažljivo slušali i vjerujemo puno toga naučili.

Opširnije:Pubertet i osobna higijena

UKLJUČIVANJE RODITELJA U RAD ŠKOLE

27. listopada 2016. održana je prva ovogodišnja kreativna radionica za roditelje i učenike, polaznike 3., 4. i 5 razreda Odjela IT. Ovogodišnji ciklus radionica baviti će se prehranom. Prva u nizu je bila je posvećena bundevi, tikvi, buči. Velika je  hranjiva vrijednost ovog povrća koje možemo spremati i u slatkim i u slanim jelima. Naučili smo da je ovaj eko proizvod posebno hranjiv za djecu, sportaše i starije ljude, da je dijetalan i lako probavljiv. Zabavili smo se izrezujući i ukrašavajući svoju buču. Uz promicanje važnosti uvođenja ove zdrave namirnice u prehranu, nastojimo potaknuti kod učenika i roditelja obiteljska druženja gdje kroz zajedničke zabavne aktivnosti  i puno učimo.
Radionicu su vodile učiteljice Markica Župan Galić i Spomenka Kolak.

Opširnije:UKLJUČIVANJE RODITELJA U RAD ŠKOLE

1763841
DanasDanas3429
JučerJučer3991
Ovaj mjesecOvaj mjesec62174
Najviše 01-14-2019 : 4597
54Dot226Dot25Dot74
Logirani Korisnici 0
Gosti 82