aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama

Obilježavanje Europskog dana sporta 30.9.2016.

Europski dan sporta obilježen je u  Odjelu školovanja učenika s intelektualnim teškoćama  odlaskom u Maksimir.  Voditelji i 27 učenika hodali su uz malo jezero, do vidikovca i nazad. Okupljeni na klupama, uz tribinu slušali su o prednostima  bavljenja  sportom i rekreativnim vježbanju, te o važnosti igre kod mlađe djece. Razgovaralo se koliko je važna previlna prehrana i higijena u svakodnevnom životu. Vježbalo se zajedno na pokazane vježbe, a nakon toga su se mlađi  učenici poigrali na dječjem igralištu. Predavanje o važnosti kretanja i sporta održala je nastavnica Tjelesne i zdravstvene kulture Andrijana Đumlan Cetin, a pokazne vježbe održala je kineziologinja Sandra Jadrijević. Umorni  i sretni vratili su se u školu.

Opširnije:Obilježavanje Europskog dana sporta 30.9.2016.

25. Ljetna škola kineziologa

U Poreču je od 28.6. do 2.7.2016. održana jubilarna 25. Ljetna škola kineziologa pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Akademije odgojno-obrazovnih znanosti, Hrvatskog olimpijskog odbora, Kineziološkog fakulteta sveučilišta u Zagrebu  i Splitu, te uz supokroviteljstvo Učiteljskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu i u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanj. Tema ove škole je bila Kineziologija i područja edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije u razvitku hrvatskog društva. Izneseni su glavni referat prof.dr.sc. Vladimira Findaka, te koreferati iz zadanih područja. Slijedećih dana se raspravljalo o Kurikularnoj reformi, našoj krovnoj organizaciji FIEP-u Europe, te su  predstavljeni radovi unutar sekcija. Andrijana Đumlan-Cetin, prof.kineziolog u Centru je prezentirala svoj rad Kineziološka edukacija učenika s teškoćama u razvoju u okviru sekcije ostale teme. Održane su i radionice Inovacije u području edukacije. te seminari iz nogometa, sportske gimnastike te radionica naše ustrojbene jedinice Rijeka "Drugačiji pogled na svijet" kolege kineziologa Marka Brusača, mag.cin.

Opširnije:25. Ljetna škola kineziologa 

CJELODNEVNI ŠKOLSKI IZLET NA SEOSKO IMANJE „KEZELE“ 25.5.2016.

Seoski turizam Kezele nalazi se u selu Šumećani, pokraj šume Marče i okružen je livadama, oranicama, voćnjacima i vinogradima. Za djecu postoji veliki niz sadržaja. Mogu se igrati na velikom dječjem igralištu sa brojnim kućicama, toboganima i ljuljačkama te na travnjaku i sportskim terenima.

Od poučnih sadržaja tu su etno zbirka i stari mlin sa preko 4.000 starih izložaka te stara staja s domaćim životinjama: konji, poniji, koze, ovce, kokoši, patke, pure, guske, zečevi i svinje.

Nakon ugodnog putovanja autobusom, stigli smo u ugodnu domaću atmosferu ugostiteljskog objekta „Kezele“. Malo smo se odmorili i osvježili sokovima i grickalicama iz naših ruksaka te krenuli u obilazak seoskog gospodarstva. Obišli smo dvorište s domaćim životinjama i sve smo ih dobro nahranili, neki su zatim otišli u kratki obilazak šume i tamo brali bazgu i šumske jagode, dok su drugi svoje vrijeme radije proveli na sportskim terenima i dječjem igralištu.

Većina djece je iskoristila priliku zajahati konja po prvi puta. Iako je kod nekih strah bio vidno prisutan uspjeli su ga savladati i popeti se na konja te u pratnji svojih učiteljica odjahati cijeli krug.

Nakon ukusnog ručka malo smo se odmorili i krenuli prema Zagrebu zadovoljni i puni novih doživljaja.

Opširnije:CJELODNEVNI ŠKOLSKI IZLET NA SEOSKO IMANJE „KEZELE“ 25.5.2016.

Turnir u nogometu 31.5.2016.

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica u suradnji sa Specijalnom Olimpijadom Hrvatske organizirao je 31.5.2016. turnir u nogometu. Nastupile su ekipe Egide, Stančića, Centra Rudolf Steiner, Centar Tomislav Špoljar, Dom Tuškanac, Centar za odgoj i obrazovanje Zagorska, Centar Lug, Centar za  autizam i domaćin.

Postignuti uspjeh po grupama:

1.grupa Stančić, Autizam, Egida
2.grupa Velika Gorica, Tomislav Špoljar, Rudolf Steiner
3.grupaTuškanac,Zagorska, Lug

Svi učesnici su poćašćeni zajedničkim ručkom,te poklonima sponzora McDonald Hrvatska i Natural Wealtha.

Opširnije:Turnir u nogometu 31.5.2016.

Nogometna utakmica 16.5.2016

Ogledna utakmica u nogometu između razreda i skupina programa održana je 16.5.2016.u školskoj sportskoj dvorani centra. Nastupile su ekipe Barcelone (razredi) i Banane (odgojno obrazovne skupine). U vrućoj i navijačkoj atmosferi pobijedila je ekipa Barcelone. Sudac utakmice je bila kolegica Sandra Jadrijević,prof.

Opširnije:Nogometna utakmica 16.5.2016

1362762
DanasDanas1373
JučerJučer2185
Ovaj mjesecOvaj mjesec32365
Najviše 07-09-2018 : 2505
54Dot196Dot98Dot96
Logirani Korisnici 0
Gosti 33