Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Izlet na imanje "Stara klet" 19.5.2016.

Korisnička ocjena:  / 2

U brežuljkastom kraju nedaleko Ivanić Grada u srcu razbacanih vinograda, smjestilo se gospodarsko imanje „Stari Mlin“. To mjestašce s razlogom krasi epitet "oaza mira i sklada" i pri odabiru izleta povodom završetka ove školske godine, razumljivo, nije moglo promaknuti oku naše voditeljice izleta,  kolegice Ana-Melite.

Imanje je okruženo šumom, krase ga dva ribnjaka, nogometno i odbojkaško igralište, pitome srne, zečevi, konji te razne uzgojene ptice koje svojim pjevom pružaju dojam prave mini divljine. Još na glavnoj cesti nas je srdačno dočekao domaćin, gospodin Kunek, te nas popratio do imanja gdje su nas dočekali sokovi dobrodošlice. Pomalo sa strepnjom smo pratili oblake koji su prijetili kišom. Srećom, ako se izuzme koja stidljiva kap, sve je ostalo samo na prijetnji, pa smo se osokolili i raspršili imanjem poput mrava sa zadatkom. Naš zadatak je bio samo jedan. Prikupiti čim više  škakljucanja prirode i uzvratiti smješkom neskrivenog zadovoljstva. 

Iskustva je teško prevesti iz jezika Srca u jezik Razuma, no zato smo trenutke zaledili fotografijom i spoznali ono što je davno prije spoznao Montaigne „Priroda nije ništa drugo nego zagonetna pjesma.“

Opširnije:Izlet na imanje "Stara klet" 19.5.2016.

NA NATJEČAJU DRŽAVNE UPRAVE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE OSVOJENO 2. MJESTO

Korisnička ocjena:  / 2

Uz potporu Europske komisije i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a u okviru Europske godine razvoja Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavila je natječaj  za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske za školsku 2014./2015. godinu na temu katastrofa i snaga zaštite i spašavanja.

Cilj natječaja je podizanje svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, zbog toga Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) pokreće aktivnosti kojima se djeca i mladi informiraju i educiraju o mogućim prijetnjama od katastrofa te sustavu zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj.

Drugu godinu zaredom učenici Centra za autizam likovnim radovima sudjelovali su u navedenom natječaju. Nakon prošlogodišnjeg osvojenog trećeg mjesta na državnoj razini ove godine učenicim Tihomiru Delašu, Mati Kolaku, Nini Sjekavici i i Ivanu Zriliću dodjeljeno je priznanje za osvojeno drugo mjesto na županijskoj razini za grupni rad „Poplava“ izrađen tehnikom kolaža.

PROJEKT „EKOLOŠKA STVARAONICA"

Korisnička ocjena:  / 1

PROŠAO U DRUGI KRUG NATJEČAJA

„MALI EKOLOZI – VELIKE NAGRADE!“

Trgovački centar Emmezeta i Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti treću godinu zaredom organiziraju nagradni natječaj „Mali ekolozi – velike nagrade!“ u kojemu mogu sudjelovati sve osnovne škole na području Republike Hrvatske.

Cilj natječaja je probuditi svijest o zaštiti okoliša, a od sudionika se očekuje da samostalno osmisle projektne ideje te da ih realiziraju u potpunosti.

Već drugu godinu i učenici Centra za autizam sudjeluju u nagradnom natječaju.

Ove godine sa svojim projektom „Ekološka stvaraonica“ učenici 16. odgojno – obrazovne skupine i mentorica Ksenija Sambol prošli su u drugi krug natječaja.

Zahvalom za sudjelovanje i čestitkama projektima u drugom krugu, Emmezeta i Bioteka dodatno su motivirali učenike poslavši majice sa zanimljivim natpisom!

Projekte je potrebno realizirati i poslati do 20. lipnja 2016. godine a tri najbolja, u rujnu 2016. bit će nagrađeni bogatim nagradama!

Opširnije:PROJEKT „EKOLOŠKA STVARAONICA"

Mačak u čizmama

Korisnička ocjena:  / 3

Klub supruga vojnih izaslanika u Republici Hrvatskoj i ove je godine poklonio svim učenicima i korisnicima Centra za autizam predstavu u kazalištu Dubrava, Cerska 1 - Mačak u čizmama, zakupivši 25. veljače 2016. čitavu dvoranu za Centar. Za predstavu smo se pripremali čitanjem Grimmove priče Mačak u čizmama i crtajući prizore priče.

Dječju operu je na glazbu Giuseppe-a Rossini-a postavio i režirao Zdenko Niessner, koji je pjevao i Čarobnjaka, a mačka je pjevala Marta Babić. Na glasoviru ih je pratila Danijela Petrić.

Na vrlo zanimljiv način prikazano je kako je mačak kao tajnik Kluba čarobnjaka došao u dvorac postaviti Čarobnjaka za predsjednika Kluba, a za dokaz da zavrjeđuje to imenovanje morao je Čarobnjak dokazati: 1. da zna plesati i 2. da se može pretvoriti u miša. Predstava je bila izvrsna, a publika je sa zanimanjem pratila i povremeno odgovarala na pitanja s pozornice. Predstava je bila izuzetan doživljaj i Centar zahvaljuje gospođi i gospodinu Fischer na organizaciji za doniranje predstave u ime vojnih izaslanika i njihovih supruga, kao i izvođačima i Kazalištu Dubrava na posebnoj cijeni za naše učenike.

Doviđenja na drugim predstavama ovog odličnog dječjeg kazališta!

Opširnije:Mačak u čizmama

3632808
DanasDanas3474
JučerJučer5580
Ovaj mjesecOvaj mjesec97776
Najviše 02-17-2020 : 6075
3Dot234Dot245Dot125
Logirani Korisnici 0
Gosti 47