Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

NA NATJEČAJU DRŽAVNE UPRAVE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE OSVOJENO 2. MJESTO

Korisnička ocjena:  / 2

Uz potporu Europske komisije i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a u okviru Europske godine razvoja Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavila je natječaj  za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske za školsku 2014./2015. godinu na temu katastrofa i snaga zaštite i spašavanja.

Cilj natječaja je podizanje svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, zbog toga Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) pokreće aktivnosti kojima se djeca i mladi informiraju i educiraju o mogućim prijetnjama od katastrofa te sustavu zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj.

Drugu godinu zaredom učenici Centra za autizam likovnim radovima sudjelovali su u navedenom natječaju. Nakon prošlogodišnjeg osvojenog trećeg mjesta na državnoj razini ove godine učenicim Tihomiru Delašu, Mati Kolaku, Nini Sjekavici i i Ivanu Zriliću dodjeljeno je priznanje za osvojeno drugo mjesto na županijskoj razini za grupni rad „Poplava“ izrađen tehnikom kolaža.

PROJEKT „EKOLOŠKA STVARAONICA"

Korisnička ocjena:  / 1

PROŠAO U DRUGI KRUG NATJEČAJA

„MALI EKOLOZI – VELIKE NAGRADE!“

Trgovački centar Emmezeta i Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti treću godinu zaredom organiziraju nagradni natječaj „Mali ekolozi – velike nagrade!“ u kojemu mogu sudjelovati sve osnovne škole na području Republike Hrvatske.

Cilj natječaja je probuditi svijest o zaštiti okoliša, a od sudionika se očekuje da samostalno osmisle projektne ideje te da ih realiziraju u potpunosti.

Već drugu godinu i učenici Centra za autizam sudjeluju u nagradnom natječaju.

Ove godine sa svojim projektom „Ekološka stvaraonica“ učenici 16. odgojno – obrazovne skupine i mentorica Ksenija Sambol prošli su u drugi krug natječaja.

Zahvalom za sudjelovanje i čestitkama projektima u drugom krugu, Emmezeta i Bioteka dodatno su motivirali učenike poslavši majice sa zanimljivim natpisom!

Projekte je potrebno realizirati i poslati do 20. lipnja 2016. godine a tri najbolja, u rujnu 2016. bit će nagrađeni bogatim nagradama!

Opširnije:PROJEKT „EKOLOŠKA STVARAONICA"

Mačak u čizmama

Korisnička ocjena:  / 3

Klub supruga vojnih izaslanika u Republici Hrvatskoj i ove je godine poklonio svim učenicima i korisnicima Centra za autizam predstavu u kazalištu Dubrava, Cerska 1 - Mačak u čizmama, zakupivši 25. veljače 2016. čitavu dvoranu za Centar. Za predstavu smo se pripremali čitanjem Grimmove priče Mačak u čizmama i crtajući prizore priče.

Dječju operu je na glazbu Giuseppe-a Rossini-a postavio i režirao Zdenko Niessner, koji je pjevao i Čarobnjaka, a mačka je pjevala Marta Babić. Na glasoviru ih je pratila Danijela Petrić.

Na vrlo zanimljiv način prikazano je kako je mačak kao tajnik Kluba čarobnjaka došao u dvorac postaviti Čarobnjaka za predsjednika Kluba, a za dokaz da zavrjeđuje to imenovanje morao je Čarobnjak dokazati: 1. da zna plesati i 2. da se može pretvoriti u miša. Predstava je bila izvrsna, a publika je sa zanimanjem pratila i povremeno odgovarala na pitanja s pozornice. Predstava je bila izuzetan doživljaj i Centar zahvaljuje gospođi i gospodinu Fischer na organizaciji za doniranje predstave u ime vojnih izaslanika i njihovih supruga, kao i izvođačima i Kazalištu Dubrava na posebnoj cijeni za naše učenike.

Doviđenja na drugim predstavama ovog odličnog dječjeg kazališta!

Opširnije:Mačak u čizmama

SREBRNO KRPLJANJE!

Korisnička ocjena:  / 4

18. i 19. veljače 2016.god. u Delnicama je održana Prvenstvo Hrvatske u trčanju na krpljama. U ekipi Centra za autizam, na Zimskim igrama nastupio je i naš učenik osnovnoškolskog programa autizam, Adam Leš te osvojio 2.mjesto u disciplini 100m - trčanje na krpljama!
Pripreme za natjecanje Adam je odradio uz kineziologe V.Salihović i H.Garafolića, a pratnja na natjecanju
bila je njegova učiteljica Jela Pavić, prof.def. Uz osvojene medalje učenici su se zabavili šetnjama kroz Delnice kao i  druženju sa ostalim sportašima. Pogledajte u nastavku fotogaleriju…

 

Opširnije:SREBRNO KRPLJANJE!

3477933
DanasDanas3954
JučerJučer5920
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 01-13-2020 : 6522
34Dot229Dot131Dot116
Logirani Korisnici 0
Gosti 50