Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Izlet u „Stari mlin“

Korisnička ocjena:  / 8

Osnovnoškolski program za djecu i mlade s autizmom bio je na jednodnevnom izletu u Kleti obitelji Kunek „Stari mlin“ (Kloštar Ivanić, Moslavina) 13. svibnja 2015.godine. Od samog polaska osmijeh je bio na licima učenika, a naše spuštanje stazom uz vinograd prema Kleti te cijeli izlet u prekrasnoj prirodi, pratilo je sunce i dobro raspoloženje. Domaćini su nas srdačno primili i pobrinuli se da nam boravak kod njih bude ugodan i opušten. Vrijeme smo iskoristili za šetnje prostranim i brdovitim imanjem okruženim šumom. Imali smo priliku vidjeti stari mlin i obići ribnjak, sjesti na traktor, promotriti konje, srnu, ptice pa čak i krticu! Kako je postojao teren za odbojku i nogomet, dečki nisu mogli a da ne isprobaju svoje nogometne vještine, dok ih je nekolicina promatrala i bodrila. Naravno to nije sve: neki su uživali u ljuljanju, drugi u klackanju i penjanju, treći u trčanju  prostranom livadom, a bilo je i onih koji su zaigrali badminton. Rekreativne trenutke smo izmjenjivali sa odmaranjem u hladu, na travi, pod suncobranima..., a snagu nam je vratio ukusan ručak naših domaćina. Bilo nam je doista lijepo i vrlo rado bi se vratili opet u prirodu ovog imanja. Slijede slike koje vam mogu dočarati dio onoga što smo prošli...

Opširnije:Izlet u „Stari mlin“

Likovnim radom osvojeno treće mjesto u državi na natječaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Korisnička ocjena:  / 6

U  Domu hrvatskih branitelja u Puli 13.5.2015. održana je svečana dodjela nagrada i priznanja u osam kategorija za najbolje likovne, literarne i foto radove djece i mladih s područja cijele Hrvatske.

Petu godinu zaredom Državna uprava za zaštitu i spašavanje organizira Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece s posebnim obrazovnim potrebama, a ovogodišnja tema glasila je „Katastrofa i snaga zaštite i spašavanja.“ Na natječaj je pristiglo preko 3.500 radova od kojih je u uži izbor ušlo njih 358, od kojih 91 literarnih, 240 likovnih i 27 foto radova.

Ove godine i učenici iz Centra za autizam u Zagrebu sudjelovali su u natječaju. Učenici  15. odgojno-obrazovne skupine iz Programa za osnovno školovanje učenika s autizmom Ivan Zrilić, Mate Kolak, Nino Sjekavica i Tihomir Delaš  s mentoricom Sambol Ksenijom izradili su grupni likovni rad na temu „Požar“ u  tehnici „kolaž“, te tako osvojili treće mjesto u kategoriji likovni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama.

Nagrade su dodijeljene na nacionalnoj razini, za prva tri najbolja rada u svakoj kategoriji posebno, a čine ih pismena priznanja i materijalna nagrada.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u suorganizaciji Istarske županije i Grada Pule te uz potporu Europske komisije i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Dobitnicima nagrada te njihovim mentorima čestitke su uputili ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pomoćnik ministra Staša Skenzić te zamjenik župana Istarske županije Miodrag Čerina.

Kolo prijateljstva

Korisnička ocjena:  / 3

I ove godine 08.05.2015. učenici osnovnoškolskog programa Autizam nastupali su u knjižnici Dubrava pod motom „Kolo prijateljstva“. Uz kreativno i opuštajuće vođenje gospođe Maje naši učenici pjesmom, plesom i recitacijama predstavili su se učenicima OŠ Retkovec. Bogatiji smo za još jedno prijateljstvo, te se veselimo novom susretu sljedeće godine.

Djelić atmosfere donosimo kroz nekoliko fotografija …

Opširnije:Kolo prijateljstva

Posjet zoološkom vrtu

Korisnička ocjena:  / 3

U okviru plana i programa za pedagošku godinu 14./15. posjetili smo Zoološki vrt u Zagrebu. Koristili smo se javnim prijevozom. Vidjeli smo mnoge divlje životinje. Najviše pažnje su nam privukle domaće životinje u dječjem zoo-u. Tu smo mazili i hranili kozu, svinju, ovcu, zečiće… bili smo sretni. Jedna koza nam je pokušala ući u torbu i počastiti se s našom hranom,  ponudili smo joj lišće.  Posjet je bio veoma interesantan, djeca su u kontaktu sa životinjama i okolinom uživala. Posjet je pružio potpuni doživljaj  kako djeci tako i nama odraslima. Veselimo se ponovnom  susretu sa životinjama.

Opširnije:Posjet zoološkom vrtu

Susret s književnicom Jelenom Pervan

Korisnička ocjena:  / 3

Povodom obilježavanja Dana svjesnosti o autizmu, djeca predškolskog programa Centra za autizam susreli su se s djecom DV "Petar Pan" i književnicom J. Pervan u prostorijama Gradske knjižnice "Vladimir Nazor", 15.4.2015.godine. Književnica Jelena Pervan je kroz igrokaz djecu  upoznala sa slikovnicom Čarapica - pričalica.

Ovo je bila jedna od aktivnosti koje imaju za cilj senzibilizaciju okoline za probleme osoba s poremećajem iz autističnog spektra i omogućavaju potrebne interakcije koje su preduvjet uključivanja u zajednicu.

Opširnije:Susret s književnicom Jelenom Pervan

3258730
DanasDanas821
JučerJučer6081
Ovaj mjesecOvaj mjesec67377
Najviše 12-04-2019 : 6640
3Dot214Dot184Dot124
Logirani Korisnici 0
Gosti 48