Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Predavanje u Gradskoj knjižnici Vladimira Nazora

Korisnička ocjena:  / 2

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u Gradskoj knjižnici "Vladimir Nazor", 14.4.2015.godine održano je predavanje učenicima četvrtog razreda medicinske škole "Sestre milosrdnice" na temu - Autizam. Cilj predavanja bio je pobliže upoznati i senzibilizirati sugrađane za osobe s PAS-om, koji žive među nama i dio su naše zajednice. Predavanje su držale S. Strukan, logoped i S.Vranić, prof. defektolog iz predškolskog programa CZA. S knjižnicom je dogovoren nastavak ovakvog oblika suradnje.

Opširnije:Predavanje u Gradskoj knjižnici Vladimira Nazora

14. INKAZ

Korisnička ocjena:  / 4

14. INKAZ-međunarodni susret kulturno-umjetničkih skupina osoba s posebnim potrebama održavao se u Dječjem kazalištu "Trešnja" 14. i 15. travnja 2015.godine. Uz nekoliko stotina sudionika u šezdesetak predstava, sudjelovali su i učenici našeg Centra, plesnom izvedbom "Za dobra stara vremena".

Nekoliko fotografija dočarat će vam plesni doživljaj naših učenika. 
S veselim plesačima srčano je prihvatio fotografiranje poznati voditelj Frano Ridjan.

Opširnije:14. INKAZ

Mobilni stručni tim u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci

Korisnička ocjena:  / 4

Naš mobilni stručni tim je 13.04.2015. na poziv Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevici održao predavanja i radionice za njihove djelatnike. Dotaknuli smo navedene teme predavanja:
''Individualizirani odgojno-obrazovni program učenika s PAS u posebnim odgojno - obrazovnim ustanovama'' (Ana Ružić, prof. def. i Ivana Stojak, prof.def.)
''PECS – komunikacija putem razmjena slika'' (Sandra Rožman, prof.def. i Tanja Dujmović, prof.def.)
''Nepoželjna ponašanja kod učenika s poremećajem iz autističnog spektra'' (Sanja Blažević, prof. reh. i Nives Mamić, prof. def.)
Nakon zajedničkog rada te uz veselo i ugodno ozračje djelatnika, imali smo mogućnost upoznati se sa školskim prostor i samim programom rada Centra. Zahvalni na gostoprimstvu, nakon ovog ugodnog druženja se nadamo novom susretu i daljnoj zajedničkoj suradnji. 

Opširnije:Mobilni stručni tim u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci

Mobilni stručni tim u OŠ Trnjanska

Korisnička ocjena:  / 1

Na poziv Agencija za odgoj i obrazovanje, naš je  mobilni stručni tim 27. veljače 2015. u OŠ Trnjanska, Zagreb održao predavanje i radionicu za stručni skup na temu ''Školovanje učenika s autizmom u osnovnoj školi''. Zajedno s učiteljima, stručnim suradnicima iz raznih škola, našom savjetnicom Marom Capar smo dotaknuli temu o važnosti školovanja učenika s poremećajem iz autističnog spektra u redovnim školama. Uvodno predavanje o autizmu je održala naša ravnateljica Žarka Klopotan. Radionice na temu ''Didaktičko metodičke prilagodbe u nastavi hrvatskog / matematike za učenike iz autističnog spektra'' su održale Ljiljana Umičević, Radmila Amanović, Nives Mamić i Sanja Blažević. Nadamo se da ćemo  daljnom suradnjom omogućiti stručnu potporu učiteljima u redovnim školama koje pohađaju učenici s poremećaje iz autističnog spektra. 

Opširnije:Mobilni stručni tim u OŠ Trnjanska

„Povuci-potegni“

Korisnička ocjena:  / 4

Zahvaljujući ljubaznosti naših dugogodišnjih donatora, supruga vojnih izaslanika u Republici Hrvatskoj i gospođi Natalii Fischer, imali smo priliku u Dječjem kazalištu Dubrava pogledati predstavu „Povuci-potegni“, 26. veljače 2015. godine.

Veselu priču o divovskoj repi ispričali su nam djed, baka, unuka i lutke kroz mnoštvo pokreta, gesta i maštovite scenografije, na vrlo jednostavan i simpatičan način. Učenici su doista uživali i pratili ovu dinamičnu predstavu u kojoj nije bilo potrebno puno riječi. Predstava nas je još jednom podsjetila kako samo zajedničkim snagama možemo svladati i „iščupati“ velike prepreke u našim životima. A kako jedna gesta jasno govori više negoli mnoštvo riječi, tako je i ova gesta naših donatora ispričala mnogo!
Nakon predstave održana je i kreativna radionica u kojoj su sudjelovali učenici Centra za autizam, a kako nam je bilo i što smo izradili pogledajte u galeriji fotografija koja slijedi.

Opširnije:„Povuci-potegni“

3258745
DanasDanas836
JučerJučer6081
Ovaj mjesecOvaj mjesec67392
Najviše 12-04-2019 : 6640
3Dot214Dot184Dot124
Logirani Korisnici 0
Gosti 85