Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Humanitarna izložba "Lions club Zrinjevac"

Korisnička ocjena:  / 13

Lions 

Lions club "Zrinjevac"

 

8. ZAGREBAčKI UMJETNIčKI MEDALJONI

 

   U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu 4. travnja 2012. godine održana je proljetna humanitarna akcija LIONS kluba Zrinjevac za Centar za autizam u Zagrebu pod nazivom "8. ZAGREBAčKI UMJETNIčKI MEDALJONI". Na izložbi prodajnog karaktera našla su se mnoga umjetnička djela donirana od   naših akademskih slikara i grafičara. Nabrojiti ćemo samo neke od umjetnika koji su donirali svoje radove za ovu prekrasnu humanitarnu akciju LC Zrinjevac (Arbanas, Bućan, Franović, Jelavić, Keser, Vojvoda, Šiško, Vrkljan, Berber).
L001 L002

Korisnici Centra za autizam napravili su prekrasne keramičke pisanice "Pisanice s dušom" uz stručnu pomoć vanjskog suradnika Centra Biserke Slovinić-Perjan (slika dolje).
L022 L026

 A na aukciju je stavljena i slika "Moj Cvjetni trg" Miriam Belsö, korisnice Centra za autizam.Humanitarnu akciju je svojim prisustvom uveličala Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba. Posebno svečani ton večeri dali su mladi umjetnici: Josip čajko, Stipe Bilić, Nikolina Pinko i Matija Podnar.
L072 L059
L061 L065

   U akciju su se uključili mnogi donatori: MUO, umjetnici, glazbenci, HBOR, Končar, Zvona catering, Vinotrade, Prva umjetnička gimnazija, Jamnica, Dona i mnogi drugi. Predsjednica LC Zrinjevac Аurđa Protić svima je zahvalila na podršci akciji i iskazala zadovoljstvo sestara LC Zrinjevac što mogu doprinjeti kvalitetnijem životu odraslih osoba s autizmom.

Prije dvije godine Centar za autizam je zahvaljujući podršci Poglavarstva Grada Zagreba, počeo provoditi deinstitucionalizaciju. Jedan socijalni stan dodijeljen je Centru, drugi Udruzi roditelja i već punu godinu dana 6 mladih žena i 4 momka žive svoj novi život - prilično "normalan" život u svojim domovima u Sesvetama. Kako bi njihov život bio ispunjen svakodnevnim radnim rutinama, potrebno je još mjesto gdje će oni svaki dan ići na svoj posao - radnu okupaciju. Poglavarstvo Grada Zagreba u suradnji s Gradskom četvrti Sesvete nastoji osigurati prostor za radionicu, a sredstva prikupljena od strane LIONS kluba Zrinjevac biti će utrošena za opremanje kreativne radionice za odrasle osobe s autizmom.
L014 L015
L095 L104

Autizam nagriza osnovnu ljudsku bit - komunikaciju i odnos s ljudima, istovremeno daje drugačiji pogled na izvanjski i unutarnji svijet. Mijenja životne prioritete. Vizualni znakovi imaju veću informacijsku važnost od govora i jezičnih simbola. Autizam rezultira potrebom za individualiziranim pristupom i individualnom podrškom. Nažalost, danas gotovo da nema društva koje je toliko bogato da potpuno može izaći u susret potrebama podrške osobama s autizmom. Mnogi nisu ni svijesni da postoje ljudi koji razmišljaju u slikama i traže važne detalje na ovom svijetu, i da su potrebiti podrške kako bi mogli živjeti u zajednici.

Povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu širimo svijest javnosti o pravima i potrebama osoba s autizmom u Republici Hrvatskoj. Naš san je da svako dijete s autizmom ima mogućnost da dobije primjerenu i pravovremenu stručnu podršku da se razvija do krajnosti svojih potencijala, da ima stručnu i dostatnu podršku da se školuje i živi sa svojim roditeljima i braćom, a kada odraste da uz primjerenu i dostatnu podršku živi ispunjen normalan život - ima svoj dom, svoj posao i sadržaje zabave kao i svi drugi ljudi, ima ljude koji će im biti susjedi i prijatelji. Mi imamo san, a oni imaju pravo na sve to. Put do toga može biti kratak, a može biti dalek.... sve ovisi o znanju, volji i nažalost novcu. Neki kažu srcu - no ljubav nije dovoljna kada je u pitanju autizam.

Lionistički pokret ima u svojoj misiji služenje malim ljudima, pružanje ruke i zastupanje potreba koje društvo teško prepoznaje ili na koje trenutno nema mogućnosti odgovora. Centar za autizam se zahvaljuje sestrama Lions kluba Zrinjevac na podršci u opremanju već druge kreativne radionice. Također se zahvaljuje i svim donatorima koji su dali svoj doprinos za ovu humanitarnu akciju.

Pogledajte i ostale slike...

Opširnije:Humanitarna izložba "Lions club Zrinjevac"

3122065
DanasDanas5
JučerJučer5698
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 11-08-2019 : 6572
34Dot204Dot203Dot142
Logirani Korisnici 0
Gosti 67