Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Kartica obavijesti o autizmu

Korisnička ocjena:  / 0

 

Dragi roditelji, vjerojatno ste se znali naći u situaciji u kojoj je vaše dijete jako uznemireno te ga pokušavate umiriti. Pri tome je moguće da ste doživjeli da se netko od prolaznika pokušava uplesti pa da nenamjerno oteža situaciju. Za vas smo pripremili karticu obavijesti o autizmu koju možete ispisati u nekoliko primjeraka i uručiti prolazniku. Nadamo se da će vam biti od koristi, a ujedno se nadamo da ćemo na taj način upoznati i senzibilizirati javnost za probleme osoba s poremećajem iz spektra autizma.

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Korisnička ocjena:  / 5

 

 

 


Poštovani suradnici i prijatelji,

 

I ove godine Centar za autizam, deveti put, obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, dan kojega je Generalna skupština Ujedinjenih naroda odredila kako bi osvijestila zajednicu o posebnostima i teškoćama osoba s autizmom i podršci koju je potrebno pružiti i osobama i njihovim obiteljima.

Djelatnici Centra za autizam predano su se uključili u osmišljavanje programa obilježavanja koji će se i ove godine provoditi cijeli mjesec travanj na trgovima, u školama, knjižnicama, muzejima...

Učenici i korisnici pokazat će uz podršku svojih učitelja svoja znanja i postignuća, širiti dalje kolo prijateljstva, podizati svijest zajednice o uvažavanju i poštivanju osoba s poremećajem iz spektra autizma.

Zahvaljujem našim suradničkim ustanovama što su se uključile u akciju i žele s nama dijeliti informacije, aktivnosti i ciljeve. Zahvaljujem nadležnim institucijama koje nas prate u našim programima, posebice Gradu Zagrebu i gradonačelniku, gospodinu Milanu Bandiću i njegovim suradnicima.

Posebice zahvaljujem djeci, roditeljima i svim djelatnicima Centra za autizam.

Želim ovom prilikom spomenuti i INA-u, našeg višegodišnjeg sponzora i partnera koja se uključila kako bi pomogla u ostvarivanju naših planova.

Iz godine u godinu svi zajedno činimo pomake i poboljšavamo položaj djece s autizmom u vrtićima i školama, korak po korak provodimo programe deinstitucionalizacije i poboljšavamo kvalitetu života osoba s autizmom. Dvije novoosnovane životne zajednice Centra za autizam u Jelkovcu upravo to pakazuju. Rano dijagnosticiranje i rana intervencija, zapošljavanje osoba s autizmom samo su neki od problema koji zahtijevaju dodatno djelovanje kako bi se osobama s autizmom otvarala vrata i širile perspektive.

Svjesni smo da je još mnogo poslova pred nama kako bi se slogan ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu „Autizam -  poštovanje, prihvaćanje, inkluzija“ u potpunosti ostvario.

 

Srdačno,

Žarka Klopotan, ravnateljica Centra za autizam 

Program događanja povodom obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu možete preuzeti u .pdf formatu OVDJE.

3887216
DanasDanas3090
JučerJučer6176
Ovaj mjesecOvaj mjesec27505
Najviše 03-22-2020 : 6840
18Dot232Dot188Dot251
Logirani Korisnici 0
Gosti 50