Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

13. tjedan psihologije u Hrvatskoj

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

13. tjedan psihologije u Hrvatskoj obilježen nizom događanja diljem Hrvatske. Jedno od njih bila je i javna tribina u organizaciji HURID-a u suradnji s četiri sekcije Hrvatskog psihološkog društva čije predstavnice su ujedno bile i panelistice, Sekcijom za razvojnu psihologiju rane i predškolske dobi (Tamara Hubeny-Lučev), Sekcijom za kliničku psihologiju (Iva Prvčić i Iva Žegura), Sekcijom psihologa u socijalnoj skrbi te Sekcijom za psihologiju razvojnih teškoća i invaliditeta koju je predstavljala, uz psihologinju iz COO Vinko Bek Idu Poljan, i psihologinja iz Centra za autizam Ivana Sladić Kljajić. Tema javne tribine bila je „Tranzicijska podrška u ranoj intervenciji – doprinos psihologa“. O aktualnosti teme svjedočio je i velik broj zainteresiranih posjetitelja tribine (preko 60) koji su se na samom kraju imali priliku i aktivno uključiti u raspravu. Panelistice su imale zadatak odgovoriti na tri pitanja, s obzirom stajalište sekcije kojoj pripadaju te svoje radno iskustvo:

1. Koliko je prisutna svijest o potrebi tranzicijske podrške u njihovoj radnoj sredini te što psiholozi rade?

2. Što se prepoznaje kao izazov?

3. Koji su prijedlozi za poboljšanja?

Slušatelji su dobili mogućnost saznati kako izgleda tranzicijska podrška djetetu s razvojnim teškoćama i njegovoj obitelji u situacijama prelaska između različitih pružatelja usluga, programa i sektora, kako se prate djetetove potrebe za podrškom tijekom tih tranzicija, te kako to funkcionira različitim sektorima: sektoru socijalne skrbi, sektoru obrazovanja i sektoru zdravstva. Iako je fokus bio na radu psihologa, naglašeno je kako kvalitetna tranzicijska podrška uvijek zahtijeva timski pristup i interdisciplinarnost.

20.02.2020.

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

COVID-19 POTRES

Podrška stručnjaka svim našim učenicima, njihovim roditeljima i članovima obitelji

+385 99 7826 519 (PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK 10.00-12.00 sati) +385 92 3938 821 (UTORAK, ČETVRTAK 16.00-17.00 sati)

 

4188534
DanasDanas3464
JučerJučer3866
Ovaj mjesecOvaj mjesec100001
Najviše 05-11-2020 : 6979
18Dot232Dot38Dot214
Logirani Korisnici 0
Gosti 41