Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

72 sata bez kompromisa

Korisnička ocjena:  / 0

I ove se godine Centar za autizam priključio volonterskom maratonu „72 sata bez kompromisa“ koji je trajao 19. do 21. listopada. Taj međunarodni projekt promiče ideju zajedništava, solidarnosti, kreativnosti i volonterstva okupljajući prvenstveno studente, srednjoškolce i druge mlade osobe koje žele svojim radom ostaviti pozitivan utisak u lokalnoj zajednici pomažući bližnjima i potrebitima. Aktivnosti koje se provode tim projektom vrlo su raznolike i brojne te su i mogućnosti za uključivanje Centra za autizam bile takve.

Tijekom dva dana više od dvadeset volontera sudjelovalo je u socijalizacijskim i radnim aktivnostima zajedno s korisnicima i djelatnicima Centra. Pri tome su u akciji sudjelovali osnovnoškolski programi za učenike s autizmom i s intelektualnim teškoćama te programi za odrasle korisnike Centra.

U petak ujutro vrijedni volonteri osvježili su novom bojom prostor u životnoj zajednici u Novom Jelkovcu. Poslijepodne je održana rasplesana glazbena radionica i druženje uz obilježavanje Dana kruha s našim odraslim korisnicima u Dvorničićevoj ulici, dok su volonteri na lokaciji Vile Velebita marljivo i u dobrom raspoloženju grabljali lišće i uređivali dvorište. U subotu su se u veselom i radišnom raspoloženju održale aktivnosti krečenja zidova športske dvorane i jedne učionice u školi te radionice u Dankovečkoj ulici čime je uljepšan boravak učenika i korisnika u prostorima Centra. Održana je i radionica izrade didaktičkog materijala u kojoj su predani volonteri izrađivali materijale za rad s korisnicima.

Na kraju ovog nadasve lijepog i poučnog zajedničkog iskustva možemo biti ponosni što smo sudjelovali u nečem vrijednom i korisnom te zaista promicali ideju zajedništava, solidarnosti, kreativnosti i volonterstva! S nadom kako je sudjelovanje u ovom projektu bilo na zadovoljstvo sviju, veliko hvala prvenstveno volonterima te organizatorima projekta, kao i našim korisnicima i djelatnicima Centra!

Veselimo se i nestrpljivo iščekujemo nove suradnje! 

Opširnije:72 sata bez kompromisa

DAN KRAVATE

Korisnička ocjena:  / 0

Hrvatski sabor je 2008.godine 18.listopada proglasio Danom kravate.

Ove su godine učenici Centar za autizam prigodno obilježili taj dan. 

Europski tjedan sporta 23.9.-30.9.2018.

Korisnička ocjena:  / 0

Školski sportski dan u Centru za autizam obilježen je 26. rujna te su sudjelovali svi učenici u Programu.

Europski tjedan sporta je paneuropska inicijativa s ciljem promicanja tjelesne aktivnosti i zdravlja. Školski dan posvećen je zabavi i zajedničkoj igri. Cilj događanja je na međunarodnoj razini uključiti što veći broj djece, mladih, škola i organizacija.

To je proslava koja pruža priliku:

  •   povezivanja s drugim europskim zemljama
  •   podizanja kvalitete tjelesnog odgoja i sporta u školama
  •   stvoriti zabavu i užitak kroz fizičku aktivnost
  •   ojačati socijalno uključivanje i razvoj socijalne kompetencije među učenicima

 

ATAAC 17.10.-19.10.2018.g. Zagreb, hotel Westin

Korisnička ocjena:  / 0

Konferencija o naprednoj tehnologiji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom koja dovodi vrhunske svjetske stručnjake te korisnike asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije koji nam žele prenijeti svoje znanje i iskustvo.

Centar za autizam Zagreb je partner ATAAC  konferencije.

Kroz tri dana – tri područja: Djeca, škola i obrazovanje, Potpomognuta komunikacija, rehabilitacija i radno mjesto, Senzorna stimulacija, autizam i rana intervencija.

Kotizaciju ne plaćaju osobe s invaliditetom, studenti i roditelji djece s teškoćama u razvoju ...

Sve informacije na info@eglas.hr i na OVOJ poveznici.

Likovni natječaj „Tradicija i suvremenost“ 2018- posebno priznanje Marku Markovinoviću

Korisnička ocjena:  / 0

Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe je 18.godinu za redom organizirala natječaj „Tradicija i suvremenost“. Ovogodišnji moto natječaja Otvori oči i vidi svijet ponovno je nadahnuo učenike Centra za autizam Zagreb na poseban angažman oko likovnih ostvarenja. Ta motivacija nije ostala nezamijećena od strane stručnog žirija koji je ove godine u svoju izložbu uvrstio 4 rada naših učenika. Likovna ostvarenja na temu hrvatske tradicijske arhitekture izradili su Anđela Vira Hrstić, Rino Vučak i Samuel Štajcer, a Marko Markovinović, kojemu je ovo posljednja godina u našem osnovnoškolskom programu, dobio je posebno priznanje stručnog žirija za svoju sliku mirogojskih arkada. Na svečanom otvorenju izložbe, 19. svibnja u Mimari, Marku je, uz priznanje, uručena i nagrada, set slikarskog materijala i slikarski stalak za likovni kabinet. Markov uspjeh na ovogodišnjem natječaju dodatna je motivacija za godine koje slijede i nove likovne zvijezde.

Opširnije:Likovni natječaj „Tradicija i suvremenost“ 2018- posebno priznanje Marku Markovinoviću

Rotary kluba Zagreb Medvedgrad Centru za autizam donirao tablet uređaje

Korisnička ocjena:  / 0

U utorak, 15. svibnja 2017. Nikša Luetić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Medvedgrad svečano je uručio 12 tablet uređaja gospođi Žarki Klopotan, ravnateljici Centra za autizam. Radi se o uređajima koji su opremljeni posebno prilagođenim softwareom za djecu s poteškoćama u razvoju. Software su izradili studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, pod stručnim vodstvom profesora Vedrana Mornara, također člana Rotary kluba Zagreb Medvedgrad. Ovo je druga ovakva akcija koju je realizirao Rotary klub Zagreb Medvedgrad, a ove godine izvodi se u povodu desete godišnjice od osnutka Rotary kluba Zagreb Medvedgrad i devedesete godišnjice Rotarijanstva u Hrvatskoj.

Opširnije:Rotary kluba Zagreb Medvedgrad Centru za autizam donirao tablet uređaje

Natjecanje za učenike i mladež Europa u školi 2018.

Korisnička ocjena:  / 0

Učenici iz Centra za autizam sudjelovali su na 24. međunarodnom i nacionalnom natjecanju za učenike i mladež „Europa u školi“ u organizaciji Europskog doma Zagreb i Europskog pokreta Hrvatska.

Okvirna tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „2018. Europska godina kulturne baštine – razmisli što čini Europu?“

Na temelju odluke Nacionalnog odbora natjecanja učeniku Orlović Jurici dodjeljena je diploma za osvojeno 4. mjesto u likovnom izričaju, a njegovoj učiteljici Sambol Kseniji zahvalnica za mentorstvo i suradnju.

Povodom proslave Dana Europe 9.5.2018. u Europskom domu u Zagrebu za nagrađene učenike priređena je svečanost uručenja priznanja kao i prigodan program.

Opširnije:Natjecanje za učenike i mladež Europa u školi 2018.

„RUKSAK (PUN) KULTURE“

Korisnička ocjena:  / 0

Centar za autizam je odabran, od Ministarstva kulture, za provedbu umjetničko-edukativnog programa „Ruksak (pun) kulture“ – umjetnost i kultura u vrtiću i školi.

Dana 27.4.2018. u školskoj sportskoj dvorani Centra za autizam održana je radionica sviranja bubnjeva. Na radionici je sudjelovalo trideset učenika u pratnji svojih učitelja (dvadeset iz Odjela osnovnog školovanja učenika s intelektualnim teškoćama i deset iz Odjela osnovnog školovanja učenika s autizmom). Učenici su s velikim zanimanjem i oduševljenjem sudjelovali u ponuđenim aktivnostima.

Glazbenik Branko Trajkov prvo ih je naučio da je  naše tijelo instrument i da mogu svirati i bez instrumenata. Tako su pratili ritam srca i disanja. Nakon toga ih je upoznao s bubnjevima iz raznih krajeva svijeta (Afrike, Egipta, indijanskim bubnjevima...). Pokazao im je kako koji bubanj koristiti da bi proizveo željeni zvuk. Svaki učenik sam si je odabrao pojedini bubanj, te su imitirali i pratili ritmove glazbenika Branka Trajkova.

Za kraj su naučili jednu indijansku pjesmicu o gusjenici koja je postala leptir, te su uz sviranje i zapjevali.

Na kraju su učenici nerado vraćali svoje bubnjeve, jer im je vrijeme uz njih jako brzo prošlo, ali vjerujemo da će imati priliku još koji puta na njima zasvirati.

Opširnije:„RUKSAK (PUN) KULTURE“

Posjet školskih psihologa Hrvatskog psihološkog društva

Korisnička ocjena:  / 0

Povodom obilježavanja svjetskog dana svjesnosti o autizmu Centar za autizam Zagreb ugostio je 20.4.2018. i 27.4.2018. Sekciju školskih psihologa Hrvatskog psihološkog društva, kao i Županijsko stručno vijeće psihologa osnovnih škola Grada Zagreba, Zagrebačke županije te Karlovačke i Sisačko moslavačke županije. Tom prigodom kratka izlaganja održale su ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan i psihologinja Ivana Sladić Kljajić. Sudionici su imali priliku obići prostore Centra kao i upoznati se s odgojno-obrazovnim i rehabilitacijskim radom u osnovnoškolskom programu za učenike s poremećajem iz spektra autizma. 

Opširnije:Posjet školskih psihologa Hrvatskog psihološkog društva

Suradnja Centra za autizam i Moderne galerije povodom obilježavanja Svjetskog dana svijesti o autizmu

Korisnička ocjena:  / 0

Centar za autizam i Moderna galerija ostvaruju izuzetnu višemjesečnu suradnju u provedbi likovno-edukativnih sadržaja primjerenih osobama s autizmom koji se održavaju u galerijskom prostoru. Suradnjom potičemo  i prilagođavamo posjete izložbama percepciji i potrebama osoba s autizmom.

Centar za autizam tijekom cijelog mjeseca travnja organizira raznovrsne aktivnosti koje djeluju na razvoj svijesti o autizmu u zajednici. Naime, poznata je činjenica da je mjesec travanj mjesec svijesti o autizmu.

U suradnji s Modernom galerijom, 19. i 20. travnja 2018., od 10 do 11 sati, organizirani su posjeti učenika i odraslih iz Centra za autizam. Posjeti su obuhvatili tematski obilazak izložbe i likovne radionice. Odrasle osobe s autizmom i učenici doista su uživali u igri s papirom u bojama, rezanju i slaganju vlastitih kompozicija. Izradili su zanimljive likovne radove potaknuti i promatranjem suvremenih likovnih djela hrvatskih autora.

Djelatnici Moderne galerije, posebice kustos Iris Poljan,  uložili su velik napor u osmišljavanje i organizaciju radionica. Njihov angažman vrijedan je i pohvale i zahvale. Radujemo se nastavku suradnje i susretima koji slijede.

Opširnije:Suradnja Centra za autizam i Moderne galerije povodom obilježavanja Svjetskog dana svijesti o...

3274534
DanasDanas3934
JučerJučer7164
Ovaj mjesecOvaj mjesec83181
Najviše 12-12-2019 : 7164
3Dot215Dot182Dot36
Logirani Korisnici 0
Gosti 128