Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Šesto čulo - Psihijatrijska skrb za djecu s autizmom

Korisnička ocjena:  / 1

Do 1995. godine u Centru za autizam Zagreb postojao je Odjel za dijagnostiku, diferencijalnu dijagnostiku i krizna stanja. Ukinut je početkom 1996 uz obećanje kako će se potrebe djece, mladih i odraslih s autizmom dalje rješavati unutar zdravstvenog sustava. No to se nikada nije dogodilo. Od nedavno se iz Centra čuje inicijativa da im se barem vrate redoviti posjeti psihijatra.

Novi 36. broj časopisa "Autizam"

Korisnička ocjena:  / 1

 

Izašao je ovogodišnji broj časopisa Autizam s brojnim temama i zanimljivostima. Sve upite i informacije o narudžbama časopisa možete dobiti na e-mail adresu uredništva casopis@autizam.hr.

Prilog o autizmu u emisiji "dm babybonus" (32. epizoda)

Korisnička ocjena:  / 3

Govorili smo o autizmu i pokazali kako se radi u vrtiću Centra za autizam u emisiji dm babybonus.
O ranim znakovima autizma i značajkama ponašanja djece s odstupanjima od urednog komunikacijskog razvoja govori ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan. Vrijedno i stručno u svojoj odgojnoj skupini radi edukacijski rehabilitator Sanja Aguila Munoz primjenjujući suvremene metode rada.

POZITIVNI PRISTUPI AUTIZMU 2. ciklus radionica

Korisnička ocjena:  / 2

U sklopu ERASMUS + projekta ESIPP (Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo) od 09. 11. 2016. do 13. 11. 2016 i 10. ESIPP partneri su održali drugi dio edukacija i radionica. Hrvatski ESIPP tim zajedno s Angelom Winstanley, Nefi Charalambous  Darden i Davidom Preeceom (voditeljem projekta) bili su uključeni u pet dana edukacija na različitim lokacijama s različitim skupinama roditelja i stručnjaka.

Prvi dan (09.11.2016.) je održan u prostorijama predškolskog programa Centra za autizam Nad lipom. Djelatnice Centra Sanja Aguila Munoz i Ana Ružić su održale predavanje na temu Vizualna podrška pod supervizijom trenerica iz Cipra za roditelje koji nisu bili prisutni na prvom ciklusu radionica održanih u travnju.

Drugi dan (10.11.2016.) je održan u prostorijama Centra za autizam. Angela W. i Nefi su nam predstavile zanimljivu temu „Problemi hranjenja i spavanja kod djece s poremećajem iz spektra autizma – razumijevanje i mogući pristupi” koja je bila veoma dobro posjećena od strane roditelja i stručnjaka. Što nam je pokazatelj da su roditelji zainteresirani za naš projekt. Nakon prezentacije trenerice su odgovarale na mnoga pitanja.

Treći dan  (11.11.2016.)  David Preece je održao predavanje  Adolescencija i seksualnost kod osoba s poremećajem iz spektra autizma. Predavanje je održano na Edukacijsko Rehabilitacijskom Fakultetu.

12. i 13. 11. 2016. ESIPP partneri su održali   drugu  vikend radionicu za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma. Radionice su trajale od 9:00 – 14:00 sati, a odvijale su se u sklopu prostora Centra za rehabilitaciju (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Kampus Borongaj) koji je jedan od partnera Centra za autizam. Teme su bile: Senzorne osjetljivosti, Komunikacija i Socijalni razvoj/interakcija. Radionice su održane za istu grupu roditelja koji su bili prisutni u travnju 2016. Uz trenerice Nefi i Agelu na radionicama su još bili : David Preece u ulozi supervizora te  Ana Ružić, Sanja Blažević (Centar za autizam, Zagreb), Ivanka Pejić, Ana Radović ( Centar za autizam, Rijeka i Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka), psihologinja Ivana Sladić Kljajić (Centar za autizam, Zagreb) te dr.sc. Jasmina Stošić (Edukacijsko - rehabilitacijski fakultet).

Želimo se zahvaliti svim roditeljima i stručnjacima koji su učestvovali na edukacijama te najaviti novi ciklus radionica u veljači, a svi zainteresirani roditelji nam se mogu prijaviti na našu mail adresu: esipp.croatia@gmail.com

Na web stranici projekta je objavljen intervju s mamama našeg Centra koje su bile na radionicama.

http://esipp.eu/team/envira-vidovic-lidija-duilo/

Javite se i pratite nas:

esipp.croatia@gmail.com

http://esipp.eu/

https://twitter.com/ESIPP_Europe

https://www.facebook.com/projectesipp/

Opširnije:POZITIVNI PRISTUPI AUTIZMU 2. ciklus radionica

3284006
DanasDanas2470
JučerJučer5502
Ovaj mjesecOvaj mjesec92653
Najviše 12-12-2019 : 7164
3Dot215Dot182Dot36
Logirani Korisnici 0
Gosti 54