Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

eKupi organizira blagdansko humanitarno darivanje odraslih korisnika Centra za autizam

Korisnička ocjena:  / 0

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, najveća internet trgovina u Hrvatskoj organizirala je darivanje 111 korisnika Centra za autizam u Zagrebu. Zajedno sa sponzorima i svim ljudima dobre volje, uljepšat će blagdane korisnicima Centra za autizam i obradovati ih poklonima koje su sami poželjeli.

Zagreb, 15. studenog 2018. godine - eKupi internet trgovina pokrenula je zajednički humanitarni projekt darivanja odraslih korisnika Centra za autizam naziva "Sreća je veća uz darivanje". Projekt traje od 14.11.2018. do 9.12.2018. U projektu sudjeluju brojni sponzori, sve zainteresirane osobe koje ovih blagdana žele učiniti dobro djelo, internet trgovina eKupi i Centar za autizam u Zagrebu.

Korisnici centra, prema kojima je ovaj projekt usmjeren, su odrasle osobe s poremećajima iz autističnog spektra te im se ovim projektom želi pomoći u njihovim svakodnevnim obvezama i razonodi kako bi im život u zajedničkim objektima bio što ugodniji i veseliji.

Kroz pisma predstavili su sebe i svoje želje, a eKupi internet trgovina osigurala je sve proizvode s njihovih popisa. Tako je omogućila svim zainteresiranim osobama da odaberu proizvode u eKupi internet trgovini te njihovom kupnjom sudjeluju u humanitarnoj akciji.

Sve proizvode koji u humanitarnoj akciji neće biti odabrani i donirani od strane kupaca, eKupi će donirati i dostaviti korisnicima Centra za autizam.

eKupi i Centar za autizam pozivaju sve zainteresirane da posjete eKupi internet trgovinu na: bit.ly/eKupi_Humanitarno_Darivanje, sudjeluju u humanitarnoj akciji i podijele sreću s drugima jer sreća je zaista veća kada se dijeli!

Blagdansko humanitarno darivanje odraslih korisnika Centra za autizam

Korisnička ocjena:  / 0

 

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, pozivamo vas da zajedno učinimo dobro djelo i stvorimo uspomene vrijedne sjećanja! 
Sudjelujte u humanitarnom projektu kojeg Centar za autizam provodi zajedno s ekupi internet trgovinom! Odaberite poklone koje želite donirati odraslim korisnicima našeg Centra, napravite kupnju, a za poklon dobivate najveći osmijeh na svijetu, osmijeh naših korisnika nakon što ispod božićne jelke otvore poklone koje ste im vi omogućili! 

 

NOVA ŽIVOTNA ZAJEDNICA U JELKOVCU

Korisnička ocjena:  / 0

Centar za autizam je s Gradom Zagrebom ugovorio korištenje još jednog socijalnog gradskog stana za stanovanje odraslih osoba s autizmom i kompleksnim potrebama podrške koji trebaju stalnu podršku u stanovanju. Potpisan je trogodišnji ugovor koji se može obnavljati. Dobiven je na korištenje komforan stan (veći dnevni boravak, dvije spavaće sobe, kuhinja, kupaonica i zasebni dodatni toalet, terasa) u Jelkovcu. Grad Zagreb je odobrio inicijalna sredstva za adaptaciju stana nakon korištenja od prethodnih stanara te za osnovni namještaj i kućanske aparate. Osim Grada Zagreba do sada je kao sponzor sudjelovala i Hrvatska banka za obnovu i razvitak. Nadamo se podršci i drugih donatora i sponzora, jer ima još opreme koju je potrebno pribaviti kako bi naši dečki mogli ugodno i sigurno živjeti u svom novom domu. S nestrpljenjem čekamo odobrenja za nova radna mjesta koja su preduvjet otvaranju nove životne zajednice Centra za autizam – Jelkovec 4.

VOLONTERSKI DAN INA-E U CENTRU ZA AUTIZAM

Korisnička ocjena:  / 15

17.prosinca 2015. članovi Uprave i direktori naše naftne kompanije INA  d.d. proveli su prijepodne radeći i družeći se odraslim korisnicima Centra za autizam na lokaciji Vila Velebita 11b. Od svih ustanova oni su odabrali baš našu ustanovu da svojim zalaganjem uljepšaju Božićne blagdane našim korisnicima. Zajedno s nama bojali su i oslikavali kuglice za Božićnu jelku, dovršavali štalicu i čistili okoliš ispred objekta, a na velikom platnu oslikali su veliku čestitku svim korisnicima, djelatnicima i roditeljima, što će ostati trajna uspomena na ovo druženje. U manjim grupama obišli su cijelu lokaciju, upoznali se s pojedinim korisnicima, njihovim načinom života i uvjetima koje im Centar može osigurati. Veliko su zanimanje pokazali što njihova organizacija koja djeluje na području socijalne platforme kroz svoje akcije, donacije i sponzorstva može učiniti za osobe s autizmom i potaknuti druge organizacije da se uključe kao podrška autizmu u Hrvatskoj. Ideja je mnogo a neke ćemo sigurno zajedno realizirati već povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu 2016. S INA-om ovih dana sklapamo sponzorski ugovor. Uvijek nas vesele akcije s INA-om, ali ova je posebna po tome što su ovaj put sudjelovali čelnici ove radne organizacije i pri tome pokazali puno senzibiliteta za naše korisnike.

 

Opširnije:VOLONTERSKI DAN INA-E U CENTRU ZA AUTIZAM 

INA – prijatelj osoba s autizmom

Korisnička ocjena:  / 18

10. travnja bila je još jedna u nizu akcija povodom obilježavanja Svjetskog dana svijesti o autizmu u kojoj smo u Podružnici smještaja i zdravstvene skrbi osoba s autizmom ugostili djelatnike INA-e, koji su se volonterskim radom pridružili našim korisnicima, roditeljima te zaposlenicima Centra u pripremi vrtnih gredica za sadnju.

''Sve smo bliže proljeću. I ne toliko mi njemu koliko ono nama. Da proljeće ne dolazi samo, nikad mi ne bismo stigli do njega.'', rekao je jedan pjesnik i... pogriješio. Tog je dana proljeće došlo u srcima naših gostiju, širilo se osmjesima djelatnika ispunivši mirisnim zadovoljstvom roditelje i njihovu djecu. I kad su gosti otišli, proljeće je i dalje ostalo lepršati zraku, a njihovi darovi sladiti korisnike.

Opširnije:INA – prijatelj osoba s autizmom

3503786
DanasDanas4802
JučerJučer5535
Ovaj mjesecOvaj mjesec100000
Najviše 01-13-2020 : 6522
34Dot229Dot131Dot116
Logirani Korisnici 0
Gosti 62